Mogens Mulle: Svært at være løsgænger – Venstre det oplagte valg

Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter to år som løsgænger har Mogens Mulle, der ellers havde været medlem af SF i en årrække, meldt sig ind i Venstre og er blevet medlem af Venstres lokalforening Haarby-Assens-Glamsbjerg. 

– Det er svært at være løsgænger, for så har man ikke rigtig nogen, man kan diskutere med. Ikke nogen, som kan fortælle en, hvad der sker i de udvalg, man ikke selv er medlem af, for det er ikke det samme at læse referater, siger Mulle. 

– Og så må jeg sige, at ingen interesserer sig for, hvad en løsgænger foretager sig. 

For Mulle var Venstre det oplagte valg. 

– Jeg synes, vi har haft et godt samarbejde siden 2016, siger Mogens Mulle, og sådan som jeg ser det, var Venstre det oplagte valg.

– Du har som tidligere SF ikke overvejet f.eks. at melde dig ind i Enhedslisten?

– Nej, jeg vil ikke sætte mig ind i et hjørne og surmule. Jeg ønsker indflydelse, siger Mogens Mulle.

Mogens Mulle brød med SF umiddelbart efter det seneste kommunalvalg, som følge af intern uenighed i SF. På det tidspunkt havde Mulle været medlem af SF i 32 år – og repræsenteret SF som kommunal- og byrådsmedlem siden 1994 – først i den daværende Tommerup Kommune og siden kommunesammenlægningen i 2007 den nye storkommune Assens. 

– Har du gjort dig overvejelser om at fortsætte i politik i den næste periode. 

– Nej, det er først noget, jeg tager stilling til, når det bliver aktuelt, siger Mogens Mulle, som bor i Glamsbjerg, er tidligere efterskolelærer og har et hjerte, der banker for håndbold. 

Holdninger, der flugter 

Mogens Mulle vil fremover indgå i Venstres byrådsgruppe og vil fortsat være medlem af Uddannelse, Børn og Familieudvalget.  

– Venstres gruppeformand, Camilla Lykke Sørensen og Søren Steen Andersen har haft møde med Mulle, som er bekendt med og vil arbejde efter Venstres valgprogram, som er ledetråden i vores daglige, politiske arbejde for Assens Kommune, fortæller Jørgen G. Hviid, der er formand for Venstre i Assens Kommune

– Emner såsom foreningsliv, skoleområdet, erhvervsliv, økonomi og friskoler har flugtet med hinanden i mange år, så afstanden mellem os har aldrig været så lang politisk, som mange måske ville forvente. Og det er netop forskellen mellem lokal- og landspolitik, mener Jørgen G. Hviid.

Del denne historie på: