Kommunen bruger 90.000 kroner om ugen på at lappe huller på veje

Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Arbejdet vil fortsætte i to-tre måneder. 

Hvis nogen skulle få den ide at sammenligne Assens Kommune med en ost, vil det sikket som amen i kirken være en schweitzerhus med de mange huller i vejene, som får mangt en bilist, mangt en cyklist og mangt en fodgænger til at bande og svovle (jeg er selv en af dem). 

Årsagen til de mange huller er især rigtig meget regn og sne efterfulgt af hård frost og efterfølgende tø/frost. Vandet har trængt ned i revner og sprækker i asfalten og når vandet fryser og udvider sig, så springer asfalten. Det skriver Miljø, Teknik og Planudvalget i sit referat fra mødet 6. februar. 

Entreprenørgården har i den forbindelse sat et ekstra lappehold i gang, således der er to hold kørende.

Hullerne prioriteres efter sikkerhed og hvor trafikeret vejen er, det vil sige at vi lapper huller der i fare for sikkerheden først, dernæst vores klasse 1 veje og nedefter.

 Administrationen har et budget til lapning af huller på ca. 3.0 mio. kr. om året.

Der bruges pt. pga. vejrforholdene ca. 90.000 kr. om ugen, som vil fortsætte de næste 2-3 måneder. (Så er vi med andre ord advaret, red.). 

Såfremt budgettet ikke kan overholdes, finansieres merforbruget af midlerne til asfaltvedligehold, fremgår det af referatet.

Del denne historie på: