Indsatsen for ordblinde elever skal styrkes for både skolerne og elevernes egen skyld

Assens Kommune

Jens Henrik Thulesen Dahl, Filshuse 14, Sandager. 

Byrådsmedlem for Danmarksdemokraterne 

i Assens kommune.

For Danmarksdemokraterne er det vigtigt, at vi skaber så god en skole som overhovedet muligt. På byrådsmødet forleden behandlede vi et forslag om støtte til ordblinde i de lokale folkeskoler. Vi vil have en skole, som på bedste vis understøtter alle børns læring og udvikling – også de ordblindes. 

Derfor mener vi, at den læseklasse for ordblinde, som i dag er i Glamsbjerg, flyttes ud til skolerne. Læseklassen i Glamsbjerg har fungeret godt, men der er kun plads til 12 elever, og for de elever har det været en udfordring, at de flyttes væk fra deres oprindelige klasse i et halvt år. Den udfordring vil vi gerne imødekomme for elevernes skyld.  

 

Vi har brug for at øge indsatsen, så vi kan hjælpe alle elever med deres læseudfordringer. Der er fra skolerne en bred opbakning til at flytte indsatsen ud på skolerne, men også en bekymring for, om ressourcerne følger med, og om de rækker. I Danmarksdemokraterne anerkender vi bekymringen. Derfor er det også en del af beslutningen, at de penge, som nu bruges på læseklassen, flyttes ud på skolerne og målrettes til ordblindeindsatsen. Der kommer en evaluering til næste år, så vi kan vurdere, om der er behov for yderligere tiltag i den forbindelse.

 

I Danmarksdemokraterne er vi parate til at opfylde de behov, som evalueringen peger på. Det vil vi gøre både for skolerne og elevernes skyld.

Del denne historie på: