Hvem skal have 10.000 kroner for at gøre en indsats for klimaet?

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Assens Kommune præmierer den bedste indsats for klimaet 

og/eller biodiversiteten og efterlyser indstillinger til prisen.

Deler I haveredskaber eller andet på villavejen. Har din landsby gjort noget for at spare på energien, lavet klimavenlige fællesspisninger eller har I en fælles køkkenhave, hvor I høster årstidens grøntsager. 

Har I skabt levesteder for planter, dyr og svampe på fællesarealer – eller har I gjort noget helt sjette?

Assens Kommune efterspørger gode initiativer til gavn for klima og biodiversitet og stiller 10.000 kroner på højkant for det bedste initiativ. Pengene skal bruges til at arbejde videre med det gode formål.

– Vi vil gerne understøtte og anerkende de mange initiativer, som borgere, foreninger og lokalsamfund sætter i gang. 

Med konkurrencerne i 2022 og 2023 har vi fået synliggjort de mange tiltag, der findes rundt omkring i Assens Kommune, forhåbentlig kan de medvirke til, at andre kan hente inspiration til mere bæredygtige valg i hverdagen, siger Søren Thomsen (K), der er formand for medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune i en pressemeddelelse.

I 2023 var det Assens Dykkerklub, der løb med æren og de 10.000 kroner. Og den fortsætter sit gode arbejde. Også i år vil dykkerklubben plante ålegræs og er parat til at udvide samarbejdet med Assens Kommune og andre interessenter om eksempelvis muslingebanker og stenrev, fortæller formand Ulrik Vendelbo.

Initiativerne kan have meget forskellig karakter. Det kan også være et samarbejde om at bytte tøj, reparere ting, plante træer eller insektvenlige blomster i byen, lave kvashegn til pindsvin, vandhuller til frøer eller hvad man nu måtte finde på.

Man kan både ansøge selv eller indstille andre til prisen, det skal blot ske senest onsdag 14. august klokken 12. Herefter vil medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget tage stilling til indstillingerne på sit møde 2. september.

Ansøgning eller indstilling sendes til lokalsamfund@assens.dk. Man skal i ansøgningen gøre rede for, hvilken forskel indsatsen gør for at mindske co2-udledningen eller fremme biodiversiteten.

Del denne historie på: