Helt vildt: 400 poser – gratis – frø deles ud 19. april

Assens Kommune

15. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

I mange år ville en haveejer med respekt for sig selv – og naboens skulende blik – gøre alt for at komme mælkebøtter og andet ukrudt til livs. 

Det har ændret sig, nu har mange haveejere fået blikket op for biodiversitet, risikoen for at bierne forsvinder og bæredygtighed, for blot at nævne nogle få udtryk. 

Så nu gælder det om at gøre sin have vildere. 

Det er Assens Kommune med på og vil derfor den 19. april uddele 400 poser med vilde frø, som du kan plante i din have og skabe vild natur der. 

– Når frøene i posen bliver plantet, bliver det til 10-15m2 blomstereng. Alle blomsterne er hjemmehørende danske arter og understøtter derfor mange af vores fantastiske insekter,  fortæller Christian Heller, der som Naturvejleder i Assens Kommune, og som vil stå for uddelingen af poserne. 

Sammen med frøene får borgerne også en lille folder med planteliste, vejledning til udplantning og tips til en vildere have. 

Uddelingen sker som et led i kommunens ambition om at skabe mere vild natur til gavn for biodiversiteten både på kommunale og private arealer. 

Hvis du vil have fingrene i en pose, så mød Christian Heller den 19. april på et af følgende steder: 

Klokken 14.00-14.45 – Ved den gamle station i Glamsbjerg 

Klokken 15.15-16.00 – Ved biblioteket i Vissenbjerg

Klokken 16.30-17.30 – Ved Willemoesgården i Assens

Frøposerne deles ud efter først til mølle-princippet.  Og så gælder det om at holde afstand og bruge mundbind ved afhentningen. 

Del denne historie på: