Forår og så skal der samles affald i naturen

Assens Kommune

3. april 2021

I weekenden 17. 0g 18. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde.

– Du kan også være med til at give din natur i Assens Kommune en hjælpende hånd.

I en landkommune som vores er der brug for at virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier bakker op om indsamlingen og hjælper med at rydde op i naturen. I år er udgangspunktet at man går i sin egen boble, grundet coronaen, siger Lene Due, Vissenbjerg på vegne af Danmarks Naturfredningsforening, DN, og Assens Lokalafdeling. 

– DN i Assens forsøgte i et par år at hjælpe indsamlingen på vej i vores hovedbyer. Vores erfaring er dog, at aktiviteten skal være lokalt forankret for at den skal lykkes, og hvert år ser vi eksempler på mindre lokalsamfund som samler store mængder af affald ind på denne søndag formiddag, fortæller Lene Due. 

Den bedste løsning vil naturligvis være at nogle borgere i vores syv hovedbyer vil tage handsken op og organisere en indsamling af affald i uge 15, lyder opfordringen fra Lene Due

Alternativt kunne selvbestaltede grupper i uge 15 vælge at tage en pose med på spadsereturen, og samle affald op hvor man møder det. 

– Jeg sørger gerne for container m.m. her i Vissenbjerg, men vi får ingen opgørelse på hvor mange kilo affald, hvor mange flasker, batterier m.m. vi har samlet. Vil du være med, så giv besked på tlf 51837845, siger Lene Due. 

Danmarks Naturfredningsforening og Assens kommune hjælper med materialer, poser og containere.

Yderligere information på DN’ hjemmeside eller hos Lene Due på tlf. 51837845

Del denne historie på: