Farvel til Blå Flag

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

– velkommen til Badepunkter og hunde

Hidtil har Assens Kommune haft fire Blå Flag-strande. De var garant for god badevandskvalitet, for diverse faciliteter og arrangementer hen over sommeren.

I år bliver der ikke hejst bare et enkelt blåt flag. Og det er ikke fordi strandene ikke har kunnet godkendes, eller at Assens Kommune ikke gider gå op i det længere.

Man har ganske enkelt besluttet at prioritere nogle andre ting, fortæller medarbejder i Miljø og Natur Hans Ole Hansen.

En vigtig forskel er, at hunde ikke er velkomne på strande, hvor et blå flag vajer, mens de gerne må komme med familien på stranden, på de godkendte badepunkter, blot de er i snor.

Kommunen har ifølge Hans Ole Hansen haft en del henvendelser både fra hundeejere, der ikke kunne forstå, at de ikke måtte have hund med på en offentligt tilgængelig strand og fra andre, der var utilfredse med, at nogle hundejere alligevel tog hunden med.

– Badepunkter er konstrueret til de nordiske lande. Faciliteterne er stort set de samme på de to kategorier, og vi opfylder stort set det samme som ved Blå Flag-strandene. For eksempel skal vi ikke lave strandarrangementer på Badepunkterne, men det gør vi alligevel, vores naturvejleder er netop nu ved at lægge sidste hånd på en plan for arrangementer i skoleferien, fortæller Hans Ole Hansen.

Det er Friluftsrådet, der administrerer begge ordninger, og det er ifølge Hans Ole Hansen næsten dobbelt så dyrt at at have det Blå Flag som at have Badepunkt-flaget.

– Før havde vi fire Blå Flag-strande, nu har vi altså valgt at prioritere flere strande, hvor vi tager prøver af vandet. Vi tror på den nordiske løsning, siger han.

I år kan 153 strande landet over hejse det Blå Flag, mens 68 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt. Heraf seks i Assens Kommune.

Fakta Badepunkter

– Rent badevand

– Badesikkerheden tilpasset den enkelte strand.

– Særlige muligheder for friluftsliv, kultur- og naturoplevelser.

– Toiletadgang

– Affaldsfaciliteter

Der er seks badepunkter i Assens Kommune:

Aborg Strand, Mariendal Strand, Sandager Næs, Assens Næs, Helnæs Fiskerhuse (i Helnæsbugten) og Løgismoseskov.

Fakta Blå Flag

Rent badevand

Livrednings- og førstehjælpsudstyr

Natur- og Miljøformidlingsaktiviteter.

Information om miljøforhold og naturområder.

Adgang til toilet.

Affaldssortering.

Assens Kommune har fravalgt Blå Flag-strande.

Del denne historie på: