Få en forsker hjem i dagligstuen

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

I anledning af forskningens døgn, som i realiteten strækker sig over en uge, kan fynboerne bestille et foredrag, blot de har faciliteterne til det.

Drømmer du om at få mere at vide om sorte huller, klimaforandringer, ørreders stofskifte eller noget helt fjerde, så er der nu åbnet en unik mulighed for at invitere en forsker ud for at forklare, formidle og måske forandre den måde du, dine venner eller kolleger opfatter verden på.

Det er i anledning af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, at forskerne stiller sig til rådighed for interesserede en uge sidst i april.

Få Fyn er 112 forskere klar til at rykke ud med deres foredrag, er man ok med, at det foregår online, så vil der være 123 at vælge imellem.

På www.forsk.dk kan man læse mere og bestille en forsker inden for et bredt emnefelt.

Og vil du være sikker på at få den forsker ud, du ønsker, skal du til tasterne. Forskerne kan bestilles fra mandag 20. februar til mandag 27. marts, og de kommer som nævnt ud sidst i april nærmere bestemt fra lørdag 22. april til fredag 28. april.

Tilbuddet er populært. I 2022 blev der holdt 573 foredrag af 251 forskere.

FAKTA

– Alle kan i princippet bestille en forsker. Der er dog visse krav, man skal kunne opfylde:

– Man skal kunne samle mindst 20 personer.

– Man skal stille passende faciliteter til rådighed. En stor stue kan være nok.

– Det er gratis, men er forskeren ikke tilknyttet universitet eller lignende, skal man være indstillet på at dække transportomkostninger.

– Man kan højst bestille to foredrag.

Del denne historie på: