Engelske bøger til børn og unge på biblioteket

Assens Kommune

7. januar 2022

På AssensBibliotekerne har vi for nylig fået en masse spændende bøger på engelsk til børn og unge.

Og der er faktisk en hel del unge, som læser engelske bøger – især inden for genrerne Fantasy og Young Adult. Når netop disse genrer har så mange læsere, så er det bl.a. fordi det danske bogmarked ikke er så stort og udvalget er så meget større på engelsk. Og dermed er der også meget større mulighed for at finde lige den slags bøger, man allerbedst kan lide at læse.

Det er meget de unge selv, som inspirerer hinanden, til hvilke bøger de skal læse. De finder ofte inspiration på Instagram eller blandt de mange bogbloggere, som anmelder engelske bøger inden for de ovennævnte genrer. 

På vores hjemmeside kan du læse en anmeldelse af bøgerne ”The gildede Ones” og ”Instructions for Dancing” skrevet af vores bogopsætter Edel.

For mange starter den engelske læselyst med at man har set en film eller serie baseret på nogle bøger, som ikke er oversat til dansk. Og så må man i gang på engelsk. Der kan opstå et helt særligt fællesskab, en såkaldt Fandom, hvor læsere af en bestemt bog, forfatter eller serie deler oplevelser og skriver videre på deres egne historier om karaktererne fra bøgernes univers.

Et godt råd til dem, som vil i gang med at læse bøger på engelsk, men måske synes det er lidt svært: Start med at læse nogle af dem, du har læst på dansk, så er du allerede godt i gang.

Så kender du nogle børn, unge eller voksne, som gerne vil læse bøger på engelsk, så kig forbi dit lokale bibliotek eller på vores hjemmeside www.assensbib.dk og se om der er noget for jer.  

Del denne historie på: