Endelig: Nu skal der bygges på ”Trekanten” i Aarup

Assens Kommune

30. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Assens Byråd har købt jord til 29 byggegrunde i Aarup og 27 i Haarby.

Amstrup og Baggesen vil også bygge huse på Trekanten

Yderligere 16 byggegrunde på vej i Tommerup

Nu er der  håb – begrundet håb – om at de mange, der har sukket efter byggegrunde på Trekanten i Aarup – også kaldet Bakkehusene – kan få deres ønske opfyldt.

Asssens Byråd vedtog nemlig på sit møde 28. april at købe jord til i alt 56 byggegrunde i Aarup og Haarby.

  • Flere byggegrunde betyder udvikling og vækst og er med til at højne lokalområdernes attraktivitet. Det er til gavn både for de borgere, som gerne vil bo i områderne, men også for de borgere, som allerede bor i vores lokalområder. Der har været stor efterspørgsel på byggegrunde i både Haarby og Aarup. Derfor er det fantastisk, at vi nu har fået aftalerne i hus, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

29 byggegrunde i Aarup

Kommunen har købt 9,4 hektar jord ved Bakkehusene i Aarup, som skal omdannes til 29 byggegrunde til parcelhuse. Gårdejer, Jørgen Mindegaard Nielsen, er glad for, at han nu kan få lov til at fortælle naboerne om, hvad der kommer til at ske med den jord, han nu sælger fra:

  • Det har været nogle lange forhandlinger, hvor der har været en række praktiske ting, som har skulle på plads, før vi har kunne melde noget ud til borgerne i lokalområdet, som har spurgt os i forløbet. Blandt andet har vi brugt tid på at finde en investor til delområde 2 og 3, som ville være med til at skabe et fantastisk boligområde og være med til at udvikle Aarup, siger Jørgen Mindegaard Nielsen.

Amstrup og Baggesen skal også bygge i Aarup

Det er ikke kun kommunen, som køber jord af gårdejeren ved Bakkehusene. Amstrup & Baggesen Enterprise A/S har købt 3,2 hektar jord, som støder op til kommunens areal: ”Vi håber, at vores påtænkte projekt med mulighed for 1 og 1½ plans huse, i samspil med parcelhusgrundene, vil være med til at skabe et attraktivt boligområde, der er interessant for såvel nuværende som kommende beboere i Aarup, som har det til fælles, at de ønsker sig et nybygget hus med egen have og godt fællesskab i naturskønne omgivelser,” fortæller direktør for Amstrup og Baggesen, Niels Ove Jensen.

Haarby får 27 nye byggegrunde

I Haarby rummer købsaftalen syv hektar jord ved Faaborgvej, som skal udvikles til 27 byggegrunde. ”Vi er glade for, at aftalen nu er på plads, og at vi på den måde kan være med til at bidrage til Haarbys fortsatte udvikling,” siger Vibeke Sohne og Per Bækkelund, som sælger jorden i Haarby.

Yderligere 16 byggegrunde på vej i Tommerup

Ud over købet af jord til byggegrunde i Haarby og Aarup, så er kommunen også i gang med at lave en lokalplan for et område i Tommerup. Her blev anden etape af Vesterled nemlig skudt i gang i Miljø-, Teknik- og Planudvalget på

Del denne historie på: