Blue Monday med mere…

Assens Kommune

7. februar 2022

Af Helge Desler

UGENS KLUMME

Det blev så atter tirsdag – den første avisdag i februar. Vi forlader en januar måned, der – i skrivende stund – temperaturmæssigt har været forholdsvis mild, og ikke som for nogle få år siden, hvor måneden bød på tre snestorme, der lammede landet flere steder. Til gengæld så bød en af de sidste dage i januar måned i år på en stiv kuling, der gav oversvømmelser flere steder blandt andet i vor egen lille kommune. 

Og ikke nok med det, så indeholdt januar måned også årets værste dag, nemlig mandag den 17. januar. Dagen bliver kaldt ”Blue Monday”, og er årets værste, fordi det – som regel – er denne dag, at man allerede har brudt alle sine nytårsforsætter. Samtidig er det en mandag, som traditionelt set er upopulært hos de fleste.

Dagen har i mange år været dækket af medierne, som om det er et etableret faktum. Man kunne også tænke sig, at meget af det skyldes, at det fokuserer på en særlig stille tid på året med hensyn til nyhedsdækning og præsenterer også et ret lige til og overskriftsvenligt koncept for dem, der har sider at fylde. Og det kan man godt se, at der er nogle, der har haft.

Denne ”Blue Monday” blev opfundet i 2005, og oprindeligt blev ”Blue Monday” lavet for et rejsebureau, der ville vide, hvornår folk var mest oplagte emner til at købe en rejse, der kunne få dem langt væk fra det hele.

Nu kan vi så begynde at glæde os til årets bedste og mest optimistiske dag, der ifølge Arnall ligger sidst i juni.

Og så – i denne sure tid, rent vejrmæssigt, ja, sogar i skrivende stund loves der orkan over vort lille land – lige et lille plus til Danmark, som man kan glæde sig over. Og det har ikke noget med vejr eller håndbold at gøre. Danmark kan nemlig – sammen med Finland og New Zealand – glæde sig over at være klodens mindst korrupte lande. Det er resultatet af den årlige undersøgelse fra den tyske antikorruptionsorganisation ”Transparency International”, der igen har set på korruptionsniveauet International i 180 lande.

Det er for øvrigt fjerde år i træk, at Danmark kan blære sig med den flotte placering.

Del denne historie på: