Bliv klar til kør-selv- efterårsferien

Assens Kommune

17. oktober 2021

Efter corona og staycation er der måske mange af os, der trænger til at komme ud og blive luftet i efterårsferien. Pak bilen og tag et par dage sydover!

Efterårsferie forude! Uanset om turen går til badeland i Tyskland eller en europæisk storby, så kan det svare sig at være velforberedt, så I får mest muligt ud af feriedagene. 

Få fem tips til en velforberedt kør-selv-ferie fra teknisk chef Jesper Sørensen fra Bridgestone.

1. Planlæg dig ud af trafikkøerne

Tjek vejrudsigten og trafikmeldinger, før du kører. Slip for timelange køer på den tyske Autobahn med FDM’s kø-kalender: https://fdm.dk/alt-om-biler/kor-selv-ferie/trafikinformation/kalender-kodannelse-tyskland-frankrig

2. Vær sikker på hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have med

Sørg for at være opdateret på nationale corona-regler – de ændrer sig løbende. Husk vigtige dokumenter som pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Vær forberedt på nødsituationer og de forskellige landes krav og medbring advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, førstehjælpskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer. 

3. Ha’ reservehjul eller nødhjul i bagagerummet 

Vær forberedt på en punktering og tjek altid dit reservehjul inden turen. Og øv dig eventuelt på at skifte dæk – det er ikke altid lige nemt. 

Vil du helt undgå at skifte dæk på den tyske Autobahn med bilerne susende om ørerne, så overvej at skifte til DriveGuard-vinterdæk før ferien. Med DriveGuard-dækket fra Bridgestone kan du fortsætte med at køre op til 80 km med 80 km i timen efter en punktering – så kan du let nå hen til et værksted og få det lappet eller skiftet.

4. Få styr på trafikregler og miljøzoner

Trafikreglerne i Europa er forskellige fra land til land. Få styr på trafikreglerne i den gratis app ’Rejser til udlandet’, udviklet af Europa-Kommissionen. 

Hvis turen går til Tyskland, Italien, Frankrig eller Belgien skal du være opmærksom på miljøzoner i byerne. Find mere på FDM’s hjemmeside: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/regler-udlandet/miljoezoner-europa. 

5. Tjek dine dæk 

Slidte dæk er farlige i trafikken. De giver øget bremselængde, forringet styreevne og øget risiko for udskridning og akvaplaning. Og oveni er rullemodstanden større, og bilen bruger mere brændstof. 

I Danmark er det lovpligtige minimumskrav til mønsterdybden 1,6 mm, men Jesper Sørensen anbefaler en mønsterdybde på minimum 3 mm for optimal sikkerhed på især våde veje. Vær opmærksom på, at mange lande har skrappere krav til mønsterdybden end Danmarks 1,6 mm, og bødetaksterne for at køre med nedslidte dæk er høje. 

Nu skulle du være klar til at nyde en skøn køretur og en fantastisk efterårsferie! God ferie!

Del denne historie på: