Assens Kommune vil have borgerne med ind i klimakampen

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Kender du eksempler på borgere, der er gået sammen om en indsats for klimaets eller naturens skyld, så kan du nu overveje at indstille dem til en ny kommunal pris.

Deler I plæneklipper og havefræser på villavejen, holder I klimavenlige fællesspisninger, eller har i organiseret samkørsel i dagligdagen.

Det er en kendsgerning, at en stor del af det samlede udslip af CO2 i Assens Kommune kommer fra det private forbrug, men nogle steder gør man noget for at nedbringe dette, og det sætter Assens Kommune pris på – nu også helt bogstaveligt.

Er man med i et fællesskab,  eller har man kendskab til et, der gør en særlig indsats for klima og/eller biodiversitet kan man indstille det til året klima- eller biodiversitetsindsats. Vinderen får 10.000 kommunale kroner til det videre arbejde.

– Vi vil gerne understøtte de mange gode initiativer, som borgere, foreninger og landsbyer laver, og med konkurrencen får vi synliggjort tiltag, så andre kan hente inspiration og træffe mere bæredygtige valg i hverdagen, siger formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune Søren Thomsen (K) i en pressemeddelelse.

Tanken er, at man på den måde kan få aktiveret borgerne, og dermed også medvirke til en CO2-redutktion på områder, som kommunen ikke har direkte indflydelse på.

Senest 18. september

Hvis du kender nogen, som har gjort noget godt for klimaet eller biodiversiteten i fællesskab med andre, kan du indstille dem til prisen senest søndag 18. september, hvorefter det politiske udvalg vil tage stilling til indstillingerne og kåre en vinder.

Man kan læse mere om prisen, og hvordan man indstiller til den på www.dk/vaer-aktiv/kaaring-af-aarets-klima-og-biodiversitetsinitiativ/.

Del denne historie på: