Assens Kommune investerer i at få borgerne ud i foreningslivet

Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mange borgere vil rigtig gerne foreningslivet, de sociale fællesskaber og dyrke deres yndlingssportsgren eller bare prøve noget helt nyt. Men for mange er det en udfordring at komme fra tanke til handling herunder at komme til en prøvetræning?  

Hvor, hvornår eller hvordan kommer jeg i gang?

I en travl og praktisk hverdag, hungrer mange efter at komme ud i foreningslivet og dyrke deres ugentlige motion. Men det kan være svært at finde ud af hvor, hvornår eller hvordan man kommer i gang – og så bliver det ved tanken. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Det kan være svært at finde frem til sin nye fritidsaktivitet, hvis man ikke kender til området og de forskellige tilbud som er rundt i klubberne. 

Det er tidskrævende at skulle ringe eller skrive til forskellige klubber, for at høre om muligheden for en prøvetræning. Derfor har Assens kommune nu investeret i en løsning, som skal gøre det nemmere for både foreninger og borgere.

Løsningen  hedder motivu

Det skal være nemt og lige til at få et overblik over foreningernes hold og så kunne tilmelde sig en prøvetræning. På motivu.dk/assens har Assens kommune givet borgerne dette overblik, så barriererne for at starte i en idrætsforening er blevet væsentligt reduceret. 

Det er ikke kun en fordel for borgerne. Det letter også administrationen i foreningerne.

– Motivu har givet rigtig god effekt og har virket lige efter hensigten. Vi har haft stor glæde af, at have vores træninger digitalt og få dem markedsført ud til vores målgrupper på sociale medier. Over 70 tilmeldinger på under 1 år, er vi ganske godt tilfredse med, siger  Lone Simonsen fra Tommerup Idræt.

Med den digitale tilmelding undgår både klub og prøvemedlem at drukne i telefonsamtaler, SMS’er eller mailkorrespondancer og så er det muligt at tilmelde sig på alle tider af døgnet.

Skulle du selv være interesseret at finde et hold der passer til dig eller dit barn, så hop ind på motivu.dk/assens, find det rette hold og tilmeld dig en gratis prøvetræning.

Et mødested mellem klubber og borgere

Når man tilmelder sig gratis prøvetræning, vil både klub og prøvemedlem modtage en bekræftelse på tilmeldingen. Dermed har begge parter fået besked og man skal nu kun forholde sig til at have en god oplevelse til prøvetræningen.

– Vi har prøvet og prøver stadig mange forskellige metoder for at få så mange medlemmer som mulig til Tommerup Vandpolo. Motivu er et rigtig godt værktøj i dette som gennem annonceringen rammer målgruppen udenfor vores normale netværk på et nyt medie. Motivu har medvirket til flere nye spillere til prøvetræning og har givet mindst tre nye faste spillere til vores hold og flere er på vej, siger Tommerup Vandpolos cheftræner Karl-Emil Greve

På motivu.dk/assens kan man på tværs af alle sportsklubberne i kommunen finde alle aktive prøvetræninger, som foreningerne har oprettet. Det spænder mellem traditionelle hold som svømning og gymnastik. Men der er også mulighed for at prøve andre sportsgrene som f.eks. atletik, hockey, rugby, løb, curling, fægtning eller karate. 

Dyrk mere motion i Assens Kommunes sportsklubber 

Assens Kommune samarbejder med virksomheden Motivu for at hjælpe de lokale sportsklubber med at få borgerne ud og dyrke mere motion. Samarbejdet er sat i stævne for at give kommunens sportsklubber mulighed for at blive mere synlige overfor borgerne. Målet med platformen er at give borgere et sted at søge efter deres næste fritidsaktivitet på tværs af kommunens sportsklubber

Del denne historie på: