Assens Kommune gør naturen mere tilgængelig

Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Faciliteterne ved fem naturhotpots langs kysten opgraderes.

I løbet af sensommeren bliver fem strande og naturområder gjort endnu mere attraktive at besøge til gavn for vandrere, shelterbeboere, mountainbikere, lystfiskere, vinterbadere og andre besøgende.

– Vi vil gerne passe godt på vores unikke natur, men samtidig også sikre at den er tilgængelig for så mange som muligt, fortæller formand for Miljø, Teknik og Planudvalget, Jens Jakobsen (V).

Derfor bliver fem natur- og kystområder nu opgraderet.

Nye offentlige toiletter på vej

Noget af det helt centrale i opgraderingerne er, at der indrettes nye offentlige toiletter på fire strande og i en skov. Toiletterne bliver handicapegnede, helårsåbne og med rindende vand. På strandene bliver der endvidere opsat afskylningsbruser ved toiletterne.

– Assens Kommune skal være et mekka for lystfiskere både med oplevelser ved den vestfynske kyst og i kommende Kyst & Lystfiskercenter. De nye kystnære faciliteter skal være med til understøtte det arbejde, og gøre det mere attraktivt for erfarne og nye lystfiskere, at tage ud med snøren, siger Jens Jakobsen.

Toiletterne opsættes i disse dage på strandene ved Sandager Næs og Helnæs Fiskerhuse. Samtidigt renoveres den eksisterende toiletbygning ved Løgismose Strand fuldstændigt. Derudover kommer der også nye toiletfaciliteter på Aborg Strand, så snart der kommer en godkendelse fra Kystdirektoratet.

Ud over at opsætte de nye toiletter ved strandene, bliver der også opsat et nyt toilet i Trunderupskoven ved Haarby. Det er en af de mest benyttede skove i Assens Kommune, og det har været et stort ønske fra skovens mange forskellige brugere.

I flere af toiletbygningerne vil der også blive opsat en hjertestarter.

Kom med til indvielse i Trunderupskoven

For at markere og fejre de nye toiletter indvier formanden for Miljø, Teknik og Planudvalget Jens Jakobsen det nye toilet i Trunderupskoven, Trunderupvej 7, 5683 Haarby, fredag den 15. september klokken 14.

Ved indvielsen vil der blive serveret en lille forfriskning, og fortalt om kommunens mange muligheder for at benytte vores flotte natur. Alle er velkomne til indvielsen

Del denne historie på: