Assens Kommune er hurtigst på Fyn i byggesager

Assens Kommune

27. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Når borgere eller virksomheder skal bygge, så får de hurtigere hjælp fra Assens Kommune end de gør i det meste af landet. Blandt de fynske kommuner er Assens nummer et, mens kommunen på landsplan indtager en fjerdeplads. Det viser nye tal fra KL, som netop er offentliggjort.

I Assens Kommune venter en borger eller en virksomhed kun 17 dage i gennemsnit fra en ansøgning er modtaget, til der kommer en afgørelse. Den gennemsnitlige behandlingstid for byggesager i alle de fynske kommuner ligger til sammenligning på 61,4 dage.

På landsplan er kun Vallensbæk, Odder og Haderslev kommune hurtigere end Assens. Landsgennemsnittet er i øvrigt 62,6 dage. 

Som baggrund for den hurtige byggesagsbehandling fremhæver Dan Gørtz (V), formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, etableringen af Erhvervskontaktensom: 

– Det betyder, at der kun er én indgang for virksomhederne i kommunen, hvor der sidder et team med fagligheder fra forskellige afdelinger. Det gør, at virksomhederne får en hurtigere og mere helhedsorienteret hjælp fra os og dermed også en hurtigere sagsbehandling.

Del denne historie på: