Assens Kommune er blandt de ti bedste kommuner til at få folk i arbejde

Assens Kommune

30. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ledigheden falder fortsat i Assens Kommune, som både har den laveste sæsonkorrigerede ledighed på Fyn, og samtidig er Assens Kommune nu blandt de 10 kommuner i landet, der klarer sig bedst og har færre personer på dagpenge end forventet ud fra deres rammevilkår. Det skyldes blandt andet en række nye tiltag, som har vist sig at skabe værdi for både virksomheder og ledige. 

Med en ledighedsprocent på 1,7 har Assens Kommune den laveste sæsonkorrigerede ledighed på Fyn og er den fynske kommune, der har oplevet det største fald i ledigheden i perioden fra juli 2020 til juli 2021 med et fald på 43,7 procent. Til sammenligning er ledigheden faldet med 27,5 procent på landsplan. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

Virtuelt jobmatches er en stor succes

Et af de positive projekt-tiltag, som har vist sig at have en stor værdi for både virksomheder og ledige hedder: ”Få dig et job nu”. Det er et digitalt møde, som alle jobklare ledige bliver inviteret til, hvor jobcenteret præsenterer de aktuelle jobåbninger, der er i deres database. Formålet er, at hjælpe de ledige med at se mulighederne i deres kompetencer – både i og ud over CV’et.

– Jeg synes, det var super, da jeg fik præsenteret nogle jobmuligheder, som jeg ellers ikke ville have kigget på, fortæller 55-årige Niels Henrik Strobel fra Assens, som nu er blevet fuldtidsansat efter at have deltaget i projektet.

Niels Henrik kom fra jobs inden for taxakørsel og flexkørsel og har også tidligere arbejdet med EDB. Han havde taget kurser i lager- og logistik og taget et truckcertifikat:

– Jeg ville gerne skifte branche, men havde aldrig prøvet fabriks- og maskinarbejde. Men da jeg fik præsenteret jobmuligheden på Bryggeriet Vestfyen, blev jeg nysgerrig og tog en dialog med virksomhedskonsulenten om det. Det førte til først fire ugers praktik, og nu er jeg fastansat og er meget glad for at være i virksomheden, fortæller Niels Henrik Strobel, og fortsætter:

– Det var meget nemt at deltage, og man fik en dybere indsigt i de specifikke jobs end i jobopslagene. Når man kigger jobannoncer, så skimter man dem lige igennem, og det gør, at der er nogle opslag, som man ikke ville have kigget yderligere på fordi, der står man skal have erfaring, eller også afskriver man en branche, fordi man ikke har prøvet det før. Men ved at man får uddybet viden og man kan gå i dialog med jobcenteret om jobbet, så åbner det nye muligheder og perspektiver. Det synes jeg gav god mening. 

”Få dig et job nu” er blevet afholdt tre gange med gennemsnitligt 80 deltagere hver gang.  

Konceptet så dagens lys i juni måned 2021 under coronanedlukningen, men har vist sig at være et effektivt og værdifuldt redskab for både virksomheder og ledige, så det kommer til at fortsætte.

Del denne historie på: