Assens Kommune anskaffer 66 el-biler

Assens Kommune

17. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Kommunen har også indgået aftale med Tommerup-virksomheden Base2Charge om levering og opsætning af ladestandere. 

Hjemmeplejen og sygeplejen kan snart køre mere klimavenligt, for Assens Kommune har nemlig indgået aftale om levering af 66 el-biler, som skal erstatte de nuværende diesel- og benzinbiler. 

Ud over udskiftningen af de 66 biler har Assens Kommune også indgået en aftale med Tommerup-virksomheden Base2charge om levering og opsætning af ladestandere. Der er tale om 22kW-ladestandere med dobbeltlader, der kan lade en bil fuldt op på 6-7 timer. 

De første 14 ud af 35 ladestandere vil stå klar 1. november 2021, hvor de otte vil være at finde i Tommerup, og de seks af dem vil blive placeret i Haarby. 

– Lige nu er der en tendens til at det mest er i større byer, at der bliver investeret i ladeinfrastruktur. Men med kommunens strategiske placering af ladepunkterne i deres lokalområder, bliver det nu også mere attraktivt at køre i el-bil der end det ellers ville have været, siger John Nyhøj Kristensen, direktør i Base2Charge. 

Leveringen af el-biler vil foregå i etaper. Den første pulje skulle have været leveret 1. november 2021, men leveringen er forsinket på grund af komponentmangl i produktionen. Hvornår leveringen vil finde sted, ved Assens Kommune ikke. 

Når de 66 el-biler er fuldt implementeret, vil det reducere Assens Kommunes samlede co2 udledning med 203 tons årligt.

Assens Kommune undersøger nu, hvilke muligheder der er for at udskifte resten af bilparken dvs. 74 biler, til grønnere alternativer. 

Del denne historie på: