Æblefestival frister med fire ture til blomstrende æbletræer

Assens Kommune

23. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Æblefestivalen Assens ’ bestyrelse regner med, at der er fuld blomstring på æbletræerne 8. maj og har derfor denne dag arrangeret fire ture til blomstrende æbletræer.

I haven ved Fødevaremarkedet på Erholm står en lille gruppe træer, som fortjener en præsentation. Mød op ved Fødevaremarkedet mellem kl. 10 og 13, og benyt også turen til et besøg i butikken, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Langs jernbanen mellem Flemløse Station og Høed Trinbræt gror der, trods kloakeringens hærgen, stadig de træer, der startede hele baneæbleprojektet, hvor især træet Kaj blev landskendt. 

– Mød op på Flemløse Station til en gåtur. Vi går i mindre flokke fra klokken 10 til ca. 14.

Madam Bundsens have ved Assens Planteskole har flere hundrede træer, og gode skilte fortæller om træerne. Haven må betragtes som en genbank over gamle danske æblesorter, mener Æblefestivalen 

Haven er åben klokken 10-14. 

Agger Vin og Parkgolf har på golfbanen fem æbletræer, en gave til Peter Agger fra lang tjeneste på Gavnø Slot. 

– De træer må være noget særligt, og få et slag parkgolf ved samme lejlighed mellem klokken 10 og 14, lyder opfordringen. 

Alle arrangementer er gratis. 

Hvert sted er der en lille konkurrence med fine præmier, og der er også en lille servering – men tag en madpakke med alligevel. 

Del denne historie på: