1950 børn skal ud at samle affald

Assens Kommune

22. marts 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

1950 børn fra Assens Kommune, så mange har via skoler og dagtilbud meldt sig til at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i uge 13, 28. marts til 1. april. På landsplan skal 164.000 børn ud at indsamle andres efterladte skrald – det største antal nogensinde.

– Ikke alene gør det en konkret og synlig forskal, når så mange giver en hånd med – det er også en håndgribelig måde at lære børnene, hvor vigtigt det er at passe på naturen, og det er afgørende, hvis vi skal løse problemet med henkastet affald på den lange bane, sige Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Affaldsindsamlingen kan på flere måder gøres til en del af undervisningen, i år bliver børnene for eksempel bedt om at tælle, hvor mange stykker engangsemballage, de finder.

2. og 3. april kulminerer affaldsugen med hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger i hele landet.

I Assens Kommune er der indtil videre taget initiativ til ind syv indsamlinger. Det er i Vissenbjerg 28. marts, Ældre Sagen Højfyn til samle ind på sine gåture i Vissenbjerg 29. og 31. marts og i Aarup 30. marts. Der er desuden indsamlinger i Haarby og Skallebølle 3. april samt i Magtenbølle 10. april. Se mere på affaldsindsamlingen.dk 

Del denne historie på: