Fra park til naturpark:

Agernæs

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Gl. Avernæs giver plads til pindsvin, flagermus og svampe

Hotel Gl. Avernæs Sinatur har ambitioner om at blive CO2 positiv og selvforsynende. Naturparken er et skridt på vejen.

Naturen tager sin tid, også lidt mere end direktør Morten Grimsgaard på Gl. Avernæs har tålmodighed til, så han var glad, da han i sidste uge kunne byde velkommen i hotellets biodiversitetspark, som blev igangsat for et årstid siden.

En park som både skal byde på oplevelser for gæsterne, øge biodiversiteten og skaffe forsyninger til hotellets køkken. Her er solnedgangs- og solopgangsbænke med de smukkeste udsigter over Helnæsbugten og oaser som den romantiske have, der skal blomstre fra april til november – et oplagt sted for forevigelse af stedets mange brudepar. 

Der er sansehaven med alskens duftende krydderurter,  og troldestien med med bevoksning formet af vestenvinden, hvor man kan lade fantasien få frit spil i skumringgen.

Naturen får plads i svampeskoven, pindsvineskoven og flagermusskoven, og ved at den bevoksede strandbred har fået lov at brede sig og dermed reduceret plænearealet. Der er fuglekasser til både store og små fugle og hoteller til insekterne.

Hotellet har også en ambition om at blive mere selvforsynende på køkkensiden. Hertil tjener foruden sansehaven med krydderurter, også frugtlunden med æbler, pærer, blommer, kirsebær og kvæder og diverse bærbuske

– Det er lidt selvmodsigende at indvie noget, der skulle være naturligt. Men vi vil gerne hjælpe naturen på vej. Skovpleje giver nye tæer bedre betingelser, og insekter, fugle med flere nyder godt af de gamle træer. Tanken er også, at det skal være til større glæde og inspiration for vores gæster i parken. Vores opgave er at trække alle gæster ud i parken. Jo mere man bruger naturen, jo mere kommer man i harmoni med sig selv, sagde direktør Morten Grimsgaard, der stod i spidsen for rundvisningen, som flere lokale deltog i.

Turen rundt i den 17 hektar store naturpark er cirka to kilometer lang, og leder forbi de ni forskellige naturstop.

Biodiversitetsparken er støttet med 0,5 mio. Kroner fra Omstillngspuljen. Dertil har hotellet selv lagt 25 procent oveni og brugt 135.000 kroner på skiltning og lignende.

Del denne historie på: