John Hanscomb fra Aborg udgiver spændingsroman

Aborg

31. januar 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.dk

Efter en lang karriere i forsikringsbranchen rykkede engelske John Hanscomb og hustruen Janet teltpælene i det sydengelske op for at starte en ny tilværelse i Danmarks. Det er der blandt andet kommet en del bøger ud af. Den ene er på vej i handelen.

At man ikke bare behøver læne sig tilbage i sofaen, når mandår på pension er John Hanscomb fra Aborg et levende eksempel på.

Han har Interesserne synes nærmest at have stået i kø for at blive dyrket, siden han, der er englænder af oprindelse, flyttede til Danmark med sin hustru Janet efter at være gået på pension for 20 år siden for at være tættere på deres ene søn og hans familie her, der også tæller tre børnebørn.

De har som nævnt slået sig ned i Aborg, om det også er her, John Hanscomb har fundet inspiration til sin spionroman? Næppe – hvad den slags inspiration angår, er England nok mere leveringsdygtig.

John Hanscomb er oprindelig fysiker, men mistede interessen for faget og det blev i stedet i forsikringsbranchen, han fik sin karriere, først i London og siden i Cornwall indtil han i 2000 gik på pension.

Når han ikke lige skriver bøger – “Snigmorderen” som den aktuelle spændingsroman hedder er ikke den første, han har skrevet, men indtil videre den første han har fået udgivet – kan såvel John Hanscomb som hans kone lide at male, han spiller bordtennis, og indtil den sidste af deres hunde døde i november, yndede de også at gå ture ned dem.

– Nu går vi ture i selskab med deres spøgelser, siger John Hanscomb.

Bogen, der udgives på forlaget Mellemgaard, er i øvrigt oversat af en anden asseneser, Bent Abkjer Hansen

Kort om handlingen

Snigmorderen, 358 sider, oversat fra engelsk af Bent Abkjer Hansen

En tidligere russisk spion, en russisk KGB-officer og en dansk snigmorder er centrale personer i Snigmorderen, hvis handling udspiller sig i England.

Den tidligere spion Dara Petrowa kidnappes af KGB-officeren, der er i England i et andet og hemmeligt anliggende. Kidnapningen bliver tilfældigvis overværet af to politifolk, der under en biljagt bliver involveret i et trafikuheld med dødelig udgang. Dara Petrova flygter efter to år med tortur fra sit fangenskab, bliver kørt ned af en bil og ender i koma, og så får russerne travlt med at eliminere såvel Petrova som alle vidner til bortførelsen. Her kommer den danske snigmorder ind i billedet…ikke alt går helt som det skal…

Del denne historie på: