Velbesøgt Rusland-foredrag på Industrien

Aarup

Af Hans Walmar – Aarup.dk

Ca. 100 tilhørere i biografsalen, da Erik Kulavig, Ørsbjerg, holdt foredrag om Rusland i Industriens Foredragsforening onsdag den 7. september. 

Foredragsholderen har tilbragt hele sit arbejdsliv med at forske og undervise i russisk historie, kultur og samfundsforhold på SDU. Han kunne derfor ”dissekere” den russiske folkesjæl, trække de historiske linjer op og knytte forbindelse til Gorbatjov, Jeltsin og Putin. 

Og selvfølgelig kom han ind på sidstnævntes ”militære operation” – eller var det snarere et regulært røverisk overfald på Ukraine? Vurderingen afhænger af de øjne, man individuelt ser med – fra øst eller vest.

Og denne frihed til at se, høre og ytre sig er også afhængig af, om man har en grundlovssikret ytringssikkerhed, en tilpas stor viden – eller om man har KGB som sin skygge – og kun oplever statsstyrede, censurerede medier. Alt dette og mere kunne Erik Kulavig belyse på fremragende vis. 

Hærvejen, Norge og Portugal

Det næste foredrag i Industriens Foredragsforening er med Troels Beck fra Skalbjerg. Han vil vise billeder og fortælle om den danske hærvej, den portugisiske Camino og bjergene i Norge. 

Og Troels Beck har virkelig noget at have det i, for han har været rejseguide og vandrer i rigtig mange år – og har samlet stor viden. Derfor plejer hans foredrag at være velbesøgte. 

Foredraget foregår i biografsalen i Aarup onsdag den 5. oktober kl. 19.00-ca. 21.00.

Del denne historie på: