Ung venstreløve i byrådet er nu også folketingskandidat

Aarup

29. december 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Venstre i Faaborg-kredsen har valgt 25-årige Nikolaj Leed Henriksen som ny folketingskandidat, han blev for fire år siden valgt ind i Assens Byråd

Siden han var 17 år har Nikolaj Leed Henriksen været aktiv i Venstre, så det er ikke en politisk uerfaren ung mand, Faaborg-kredsen sender mod borgen, hvis det skulle lykkes at få valgt en ind fra det sydfynske. Og erfaringen har han tænkt sig at bruge til at skabe en mere optimistisk vision for Danmark inde på Christiansborg.

– Jeg er enormt ydmyg over for den tillid, de lokale Venstrefolk har vist mig. Kredsen er ikke repræsenteret i Folketinget i øjeblikket, og det bliver det helt store mål for mig at ændre på det. Vi har set store Venstrepolitikere komme derfra som Klaus Berntsen og Erik Eriksen, så det er nogle solide fodspor, jeg træder i, siger Nikolaj Lede Henriksen.

I 2017 blev han første gang valgt ind i Assens Byråd, og han kom ind igen ved det seneste byrådsvalg i november. Han er efterfølgende blevet gruppeformand for Venstre.

Mere frihed til selv at vælge

Den nyvalgte folketingskandidat vil blandt andet gå til valg på, at der skal skabes løsninger tættere på borgerne og erhvervslivet.

– Danskerne kan mere, end regeringen og resten af venstrefløjen tror. De fortjener mere frihed og flere muligheder for selv at vælge. Jeg ved fra min tid i byrådet, at de bedste løsninger laves tæt på borgerne og erhvervslivet, siger han og henviser til, at det både gælder emner som personalemangel i sundhedssystemet og klimakrisen.

Kredsformand for Venstre i Fåborgkredsen Christian Berg Hansen er glad for valget af den unge kandidat.

– Jeg er glad for, at vi har fundet en god kandidat i Nikolaj. Han er ung men har allerede stor politisk erfaring og er meget kompetent, dygtig og ambitiøs, så vi er sikre på, at han får rigtig langt, og at vi får et godt samarbejde, siger han. 

Del denne historie på: