Tenna Hestehauge har flyttet sig for kunderne i 25 år – og bliver ved med det

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

”Det er genialt det her. Jeg kan smøre madpakker, mens mine børn bliver klippet”. Sagt af blot en af mange positive kunder, som fortrækker at få besøg af frisøren, fremfor at møde op i salonen. Det fortæller Tenna Hestehauge, som for 25 år ikke blot åbnede sin egen frisørsalon, men vel at mærke en rullende frisørsalon, som derfor fik navnet ”Cut & Move”. 

Det var efter opfordring fra mange af sine kunder – dengang Tenna arbejdede som frisørsvend i Odense, hvor hun i øvrigt blev udlært i 1989 – at hun fik ideen til en mobil frisørsalon. 

Dengang havde hun også kun et indrettet et enkelt værelse i sin daværende bolig, så virksomheden var tilrettelagt på, at Tenna ville møde sin kunder i deres hjem. 

For otte år siden rykkede hun og ægtefællen ind i et nyt hus på Troldebakken 36, hvor hun har fået sin egen salon. 

Det betyder, at Tenna i dag både kan ordne hår hos sig selv eller hos folk. 

– Jeg har i dag private kunder i Aarup og i Vissenbjerg samt på fem plejehjem, siger Tenna Hestehauge. 

Hår og makeup på Bavnehøjen

Lige for tiden har Tenna arbejdsdage på 14-15 timer – og det synes hun er fedt. 

For timerne fra sidst på eftermiddagen handler nemlig om at ordne hår og makeup på de mange skuespillere, som hver aften går på scenen på Frøbjerg Bavnehøj. 

Siden 2010 har Tenna tilhørt den frivillige stab bag festspillet, og de seneste ni har hun haft ansvaret for hår og makeup og står dermed i spidsen for et team på i alt 10 piger. 

– Jeg er på Højen hver dag – og ordner hår sammen med fire piger, som er meget dygtige.  Jeg har som leder kontakten til instruktør, scenografen og de andre i det kreative team. 

Vi mødes første gang i februar, fortæller Tenna. 

De første 25 år som selvstændig frisør fejrer Tenna med at holde åbent hus fredag 25. august klokken 13-17, hvor alle er velkomne – det være sig nye kunder og nogle af de trofaste som har fået ordnet hår siden engang i 1990’erne. 

Del denne historie på: