Tank op med billig strøm hos Totalbanken

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Med en monta-app installeret på sin smartphone, kan en strømhungrende bilist se, hvor der er ledige ladestandere, og hvad prisen er pr kw. 

Zoomer bilisten ind på Aarup, dukker – med overordentlig stor sandsynlighed – en eller flere ledige ladestandere op på p-pladsen mellem Totalbanken og Netto. 

Totalbanken har nemlig sådan for alvor sparket til udviklingen og sat hele 13 standere op – de syv er forbeholdt personalet, som findes på gårdspladsen ved Totalbanken, mens de seks er for alle bilister med et strømbehov – det være sig kunder eller andre. 

– Hvad vil vi med de mange ladestandere? Det handler om bæredygtighed og så kan vi se, at salget af elbiler er eksploderet, så vi prøver således at være i synk med disse trends, fortæller marketingchef Mikael Ejrnæs. 

Lige nu handler det om at få gjort el-bilisterne opmærksomme på vores ladestandere – og få dem til at tanke strøm op hos – og for at fremme det, vil prisen pr. kw ligge i den billige ende. Aktuelt er prisen 2,95 kroner pr. kw. Ladestandernes kapacitet er på 22 kw pr. time – og det er vel standarden i dag, siger Bo Knudsen, der er bankens fonds- og likviditetschef. 

Et banner på muren foran de seks ladestandere fortæller, at pladserne er forbeholdt el-biler. 

Når el-bilisterne for alvor opdager, at det er muligt at få ladet deres el-biler op til konkurrencedygtige priser hos Totalbanken, kan det komme på tale, at lægge begrænsninger på, hvor længe en bil kan optage en plads med ladestander. 

På sigt kan det også komme på tale at give adgang til personale-standerne i aftentimerne. Men indtil videre handler det om at få gjort opmærksom på de seks ladestandere. 

Bo Knudsen forventer at både folk med rene elbiler og bilister med hybridbiler vil bruge ladestanderne. 

– Jeg har hørt, at det er en god ide at sjatlade, og det kan man jo gøre, hvis man har en aftale i banken eller har et ærinde i Bredgade.

Del denne historie på: