Tak til Kristiansdal

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Når dette års SingerSongwriter Festival går i luften, bliver det for første gang på den udvidede Sanggaards Plads, som i forbindelse med opførelsen af de to boligblokke langs Bredgade og Søstrenes Have  fik tillagt en asfalteret halvcirkel, der rækker ind mod opholds- og parkeringsarealet mellem boligblokkene. 

Da tanken om at bygge boliger på den såkaldte Humlehyttegrund (et nedbrændt værtshus) og naboejendommen med den hensygnende Cityarkade opstod, så flere personer med kærlighed til musik, teater og kultur i det offentlige rum, det som en mulighed for, at Sanggaards Plads for alvor kunne blive et samlingspunkt for udendørs kulturelle aktiviteter. 

– Vi ønskede at få skabt et åbent miljø med udgangspunkt i Sanggaards Plads, hvor der kunne opføres teater, spilles musik og foregå andre kulturelle aktiviteter, fortæller Henry Petersen, der som formand for Musik På Industrien gik ind i ”Sanggaardsgruppen”, som gruppen kaldte sig. 

Det første selskab, som viste interesse for at bygge boliger, mente ikke – fortæller Henry Petersen – at kunne skrue et projekt sammen, der forenede boligøkonomiske hensyn med Sanggaardsgruppens ønsker om at skabe et godt byrum til glæde for både Aarup-borgerne og de kommende beboere. 

Det ændrede sig, da arkitekt Steen Kjær fra Skydebjerg involverede sig i projektet. Han fik skabt kontakt til boligforeningen Kristiansdal og udarbejdede også det forslag, som siden blev realiseret, fortæller Henry Petersen. 

Han deltog i flere møder med Kristiansdal, og har kun godt at sige om boligforeningen, som var både lyttende og imødekommende overfor gruppens ønsker. 

– Stor tak til Kristiansdal, som virkelig har vist, hvordan byplanlægning med borgerinddragelse, kan foregå. Bestemt et eksempel til efterfølgelse, mener Henry Petersen. 

Del denne historie på: