Succes: Plademesse på Industrien gentages til næste år

Aarup

20. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

11 stadeholdere og mange købere fra åbningen lørdag klokken 10

10 stadeholdere fyldte gulvet foran scenen i bio- og koncertsalen med kassevis af vinyl, så køberne måtte kante sig rundt i lokalet, og det betød også, at den 11. stadeholdere fik lov til at stille op foran kysserækken. 

Da plademessen – den første af sin slags – åbnede lørdag klokken 10 myldrede det ind med vinylpladeentusiaster på udkik efter sjældne Beatlesplader – eller bare gamle Beatlesplader, eller blues, punk, folk og sådan kunne man blive ved. 

Mange fandt, hvad de søgte. 

Antikvarboghandler og pladepusher Henrik Frydenborg fra Tallerup Antikvariat i Tommerup St. fandt hurtigt købere til plader, han forlangte 600 og 400 kroner for, så jo, han var en glad mand. 

Andre havde knap så sjældne plader med, som de solgte for 20 kroner. James Last-LP’en ”Sing Mit” kunne oven i købet fås i en gratis-kasse. Ikke at det tilsyneladende hjalp på interessen. 

Alderspræsidenten

Flemming Nielsen fra Odense må med sine 79 år have været alderspræsidenten blandt stadeholderne. 

Han solgte ud af sin samling af sjældne bluesplader og andre godbidder fra den amerikanske og engelske musikscene. 

Han fik sin første singleplade i 1958 ”Jailhouse Rock”, og fra den tid husker han også, at hans gudmor begavede ham med EP-plader med Fats Domino. Snart blev det dog bluesmusikken, som Flemming Nielsen kastede sig over. 

– Jeg begyndte på et tidspunkt at importere LP-plader fra et sydengelsk pladeselskab, som havde specialiseret sig i at genudgive sjældne bluesplader, fortæller Flemming Nielsen. 

Interessen for musik skulle vise sig at være vedvarende, så for ca. 30 år siden begyndte Flemming Nielsen at tage på plademesser. 

– Den første plademesse var i Hamburg, hvor jeg siden har været mange gange. På den messe kom jeg hjem med 52 LP-plader, husker Flemming Nielsen. 

Det var dengang. I dag handler det mest om at sælge ud af samlingen. 

– Jeg har så mange plader, at jeg næsten ikke kan være nogen steder, siger Flemming Nielsen. 

Henry Petersen, der er formand for Musik På Industrien, som havde arrangeret plademessen, var godt tilfreds, både som stadeholder – han fristede bl.a. med gamle Beatles-singplader – og som arrangør. 

– Det er gået over al forventning, sagde han. Og var sikker på, at der også næste år ville blive en plademesse i Kulturhuset Industrien. 

Og arrangørerne var bare glade 

De aktive på Industrien i Aarup er ikke bange for at prøve noget nyt. Og i lørdags slog foreningen dørene op til den første plademesse i Aarup. Der var aktivitet fra den tidlige morgenstund, hvor der blev sat borde op og gjort klar til det rykind, som arrangøren håbede på.

Klokken 8 stod de første stadeholdere klar til at stille vinylpladerne op på bordene, og der blev slæbt, for vinylplader er tunge. 

– Løst anslået var der i alt knap 10.000 sorte vinylplader til salg hos de 11 stadeholdere, der havde fundet vej til Musik På Industriens arrangement, fortæller Bjarne Hansen, der både var med på arrangørholdet og som havde en stand. 

Uden mad og drikke…

I køkkenet var der også travlhed fra morgenstunden, en kop kaffe og et rundstykke var nemlig inkluderet i prisen på en stand. Samtidig blev der forberedt frokost til senere på dagen. Lune frikadeller og koldt kartoffelsalat var menuen, som stadeholdere, besøgende og frivillige kunne mæske sig i. 

Kl. 10 var alt klappet og klart, og publikum stod oven i kø for betale de 50 kroner, som var entreen den første time.  

157 vinylsamlere

Henry Petersen og Bjarne Hansen, der fik ideen til plademessen for tre måneder siden, var godt tilfredse med fremmødet. Hele 157 vinylsamlere blev det til, og der var en god stemning på hele messen. 

– Flere af stadeholderne og en del af de besøgende sagde de ville lægge vejen forbi igen næste år. Stadeholderne var også tilfredse med salget og ikke mindst stedet. 

Vi er så heldige at have den lette adgang til salen, gratis parkering og ikke mindst har vi de mange aktive, der altid står parat til at hjælpe til. Det er ikke svært at beslutte os for, at det her bestemt skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, siger Bjarne Hansen. 

Vinyl og live

Der blev endda også plads til livemusik på Musik på Industrien i lørdags. Kl. 12 spillede ”Facen Mir”, der består af Mir Weber og Henrik Nybo fra scenen mens salget fortsatte på gulvet. 

– Det er dejligt at vi på den måde kan kombinere livemusikken med vinylen, siger en storsmilende Henry Petersen. Der selvfølgelig benyttede dagen til at få uddelt Musik På Industriens program med kommende koncerter.

Næste år har Facen Mir med stor sandsynlighed lige udgivet en ny vinylplade, som de kan have med til salg på messen.

– Den anden lørdag i oktober bliver plademessedag i Aarup i forhåbentlig i mange år fremover slutter de glade arrangører

Del denne historie på: