Sten- og smykkemesse tilbage i Aaruphallen 6.-7. november

Aarup

2. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ny ejer har ambitioner om en meget større messe

Efter en corona-pause på et år er der igen sten- og smykkemesse i Aaruphallen den 6.-7. november 

I mellemtiden har ”Smykkesten og Fritid” ved Troels og Christina Ersking overtaget Stenmese Fyn. 

– Vi er glade for at skulle føre Stenmessen Fyn videre de næste forhåbentlig mange år.

Vi arrangerer i forvejen Nordens største sten- og smykkemesse, Stenmessen København, og det er vores vision, at Stenmessen Fyn bliver om ikke samme størrelse så derhen af med tiden. Vi vil have fynsmessen tilbage til det kæmpe sten- og smykkemekka, det var engang, og med en størrelse, som vil trække besøgende fra hele Danmark vest for Storebælt, skriver Troels og Christina Ersking i en pressemeddelelse. 

– Vi har de seneste 5-6 år oplevet en enorm stigning i interessen for sten og krystaller, som er en interesse der spænder fra den åndelige og spirituelle tilgang, hvor stenene tillægges diverse egenskaber, til folk der samler på sjældne og dyre sten samt mineraler. Søgen efter sten og fossiler i den danske natur er også blevet super populært og der findes spændende fossiler og danekræ som aldrig før. Videre er interessen for at slibe og forarbejde sten til smykker og kunst voksende, fortæller den nye arrangør. 

42 udstillere i Aaruphallen

Stenmessen bliver i år, som den plejer afholdt i Aaruphallen, og der bliver rigtig meget at se på af sten, smykker, krystaller og fossiler. Der bliver også tiltag for børnene, der kan prøve at slibe og polere en sten, finde sten og fossiler i sandkassen, samt opleve flotte dinosaur modeller lavet af Lego designer Niels Milan eller deltage i skattejagten. Der kommer i alt 42 udstillere fra Danmark, Tyskland, Belgien, Ungarn, Italien, Sverige og Norge og der bliver også et område hvor der er udstillere med fokus på håndlæsning, clairvoyance og de mere spirituelle ting.

Fra Aarup til Arizona

Den store interesse for sten og krystaller har de også noteret sig hos Danmarks Radio på DR2, der kommer og filmer på stenmessen til en fremtidig temalørdag om “sten og krystaller”. Efter optagelserne i Aarup drager TV-holdet til januar til Tucson I Arizona for at besøge verdens største stenmesse og med rundt regnet 5000 udstillere. 

Billetsalg på www.stenmessen.dk. 

Del denne historie på: