Spejdere sover ude – selvfølgelig gør de det

Aarup

21. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter en lang coronanedlukning kunne Aarupspejderne igen sætte ”sov ude i telt ” på programmet.

– Vi inviterede alle i gruppen- spejdere, forældre og søskende, og det var tydeligt at folk hungrede for at komme ud og få nogle gode oplevelser. Der var kæmpe opbakning og vi endte med 60 tilmeldinger, fortæller gruppeleder Tenna Andersen fra Aarupspejderne. 

Lørdag 8. maj ankom alle de forventningsfulde spejdere med deres familier. Vi startede med at rejse de 21 telte vi skulle have i brug. Bagefter samledes vi til kaffe, kage og lidt information om programmet og corona-regler.

Spejderne blev fordelt ud på aktiviteterne, som bød på både insketfælder, fiske i åen, insektvædeløb, snitning af pilefløjter og pileblyanter samt et legeområde med forskellige redskaber.

Mens de små spejdere hyggede sig med aktiviteterne, hjalp de ældste med aftensmaden. Det er de store bålgryder der skal i gang, når der skal laves mad til 60 mennesker! Aftensmaden bød på en kæmpe ukrudtsbuffet, som bestod af bla. plankestegt laks med ramsløg, grydebrød med fuglegræs, pasta med brændenældepesto og meget mere. 

Efter aftensmaden blev de små spejdere sendt ud på en skattejagt, hvor de skulle hjælpe trolden, der bor i skoven. Vi sluttede dagen af med varm kakao om lejrbålet, mens troppen optrådte med Klodsede Hans, en lidt omskrevet version af H.C. Andersens Klods Hans.

Da klokken slog 02.00, var det tid til natløb og tropsspejderne blev vækket med beskeden om, at der var sket et mord, og politiet havde brug for hjælp til at finde gerningsmanden. Spejderne var hurtigt ude af soveposerne og fik fundet de mistænkte, afhørt dem og konstateret, at det var Klamme Kurt der havde dræbt Rosita. 

Søndag var der fælles oprydning og nedtagning af (ret så våde) telte, og alle var rigtig gode til at hjælpe til, det var dejligt at se!

– Vi er meget glade for den store tilslutning og opbakning der var om dette arrangement, det betyder meget at der bliver bakket op om vores aktiviteter, siger Tenna Andersen, der slutte med denne opfordring.

– Overvejer du om du eller dit barn skal være spejder, så har vi altid plads til flere.

Del denne historie på: