Sparekassen Danmark skruer op for service og ned på gebyrer overfor sine foreningskunder
Foreninger får både lokal tilknytning og adgang til eksperter i ”Foreningsservice”
Der er intet nyt i, at Sparekassen Danmarks afdeling i Aarup har mange foreningskunder, for sådan var det også dengang den røde bygning på hjørnet af Bredgade og Indre Ringvej var filial og i øvrigt også hovedsæde for Totalbanken.
– Vi satsede på at være en lokalbank ved bl.a. at have foreninger som kunder. Og rigtig mange lokale foreninger brugte os som bank og mange af de ledere og foreningsmedlemmer, vi mødte, var ofte kunder hos os, fortæller afdelingsdirektør Claus Lyngbakke.
Det vil også fortsat være ham eller en af rådgiverne i Aarup-afdelingen at foreninger får en første snak med, måtte foreningen overveje at få Sparekassen Danmark som pengeinstitut.
– Det er også os, som tager stilling til eventuel sponsorat, som mange lokale foreninger nyder godt af, fortæller Claus.
Det nye
Nyt er, når en forening og afdelingen i Aarup er enige om et samarbejde – altså at foreningen bliver kunde i sparekassen – vil det være sparekassens ”Foreningsservice”, som tager sig af alle de praktiske opgaver med at oprette konti, få lavet kreditkort med meget mere.
– Vi har samlet al sparekassens kundeservice – hvor ”Foreningsservice” er en gren af det – i Vrå. Så vi er et større antal medarbejdere, som har som deres eneste opgave at servicere foreninger, fortæller gruppeleder Morten Bak, der forleden besøgte afdelingen i Aarup.
– Vi hjælper med alt bøvlet, siger Morten, som også på privat plan kender til de administrative udfordringer ved at drive forening, da han er med ”Børns Voksenvenner i Aalborg”.
Som foreningskunde får man også adgang til den digitale platform UNIOO via hvilken man kan uploade dokumenter til sparekassen samtidig med at UNIOO også kan bruges til bl.a. medlemsstyring, kontingentopkrævning, billetsalg med meget mere.
Går i mod strømmen
I modsætning til mange andre pengeinstitutter går Sparekassen Danmark i mod strømmen ved at sænke priserne og holde igen med gebyrer, sådan at langt de fleste ydelser er gratis for foreninger. Kun skal der betales et gebyr for adgang til netbank og for at have et indbetalingskort.
Når Sparekassen Danmark har den politik overfor foreninger, skal det ses i forlængelse af Sparekassen Danmarks strategi for at virke og vokse i Danmark.
– Vi lukker ikke afdelinger og filialer, tvært i mod får vi nye afdelinger, for at fremme en lokal forankring, fortæller Morten Bak.
– Sparekassen Danmark har 63 afdelinger landet over, mens, talte jeg op til formiddag, at Danske Bank kun har 52, siger Claus om forskellen mellem Danmarks største pengeinstitut og Sparekassen Danmark, som er langt fra den position, selv om Sparekassen Danmark har en strategi om at blive landsdækkende.
– Vi har, siger vi, Danmarksrekord i fusioner. For dem har der være mange af siden Sparekassen Vrå så dagens lys for 150 år siden, fortæller Morten Bak.
– Kun hvis vi efter en fusion har to afdelinger i samme mindre by, har vi samlet kræfterne i en afdeling, fortæller Morten Bak.
Og hermed er også afsløret, at afdelingen i Aarup ikke står overfor en lukning, sådan som det gjaldt for Totalbankens afdelinger i bl.a. Tommerup St. og Vissenbjerg.
Også på et andet punkt blæser der nye vinde over den røde bygning i Aarup.
– Da vi var bank, skulle vi skabe overskud til ejerne – aktionærerne – men da en sparekasse ikke har ejere, vil et overskud komme sparekassens lokalområder til gode, siger Claus Lyngbakke.
Det kan en forening bruge Unioo til:
• Medlemsstyring
• Automatisk kontingentkørsel
• Billetsalg og tilmelding til arrangementer
• Møder, dagsorden og referat
• Filer og dokumenter
• Bestyrelsesopgaver
Læs mere på spard.dk/unioo og unioo.io/da//
Unioo Support, T 5555 6610
Mandag-torsdag kl. 8.15-17.30, fredag kl. 8.15-15.00
Chat og mail:
Mandag-torsdag kl. 8.15-20.00, fredag kl. 8.15-17.30
Lørdag-søndag kl. 9.00-13.00
kundeservice@unioo.dk