Søren Graff fik en ny chance hos Scankab Cables

Aarup

23. januar 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Alle, der kan, skal i arbejde, mener direktør Morten Rasmussen, Scankab Cables i Aarup, og virksomheden er gerne den, der hjælper folk ind på arbejdsmarkedet.

En voldsom trafikulykke for snart to og et halvt år siden vendte op og ned på Søren Graffs liv.

 – Jeg fik ødelagt det meste af kroppen – ben, arme og mave og kunne ikke fortsætte som elektriker, fortæller Søren Graff og uddyber: Han kan ikke længere stå på en stige, ligge på knæ eller bøje benene mere end 90 grader.

Han var sygemeldt i næsten to år, og selv om hans advokat sagde, at han uden videre ville kunne få tildelt en førtidspension, var det ikke den vej, 48-årige Søren Graff ville.

 – Det er jeg for ung til. Jeg ville ud at lave noget, hvad enten det var på halv eller fuld tid, fastslår han.

Den mulighed fik han hos Scankab Cables i Aarup, der producerer og forhandler kabler til en bred vifte af aftagere og er en af de virksomheder, der netop har modtaget Udvikling Assens’ social ansvarligheds-mærke. 

Giver gerne folk en chance

Den holdning til at ville “gøre noget andet end at lave mad og trække vejret” som Søren Graff udtrykker det, stemmer meget godt overens med direktør Morten Rasmussens holdninger og begrundelse for at give mennesker, der ikke lige passer 100 procent i en stilling eller ikke kan arbejde på fuld kraft en chance.

– For mig er det vigtigt, at dem, der kan bidrage til samfundet, gør det, siger direktøren, og kan han hjælpe nogen med at få fodfæste, gør han det gerne.

I øjeblikket er fire af de 45 ansatte ansat på andet end ordinære vilkår. En er lærling, to er flexjobbere og en i et praktikforløb på lageret.

– Han ønsker at blive, og det ønsker vi også, at han gør, siger Morten Rasmussen.

Kan bruge sin faglighed

Søren Graff arbejder nu som salgssupporter. Foran sig har han tre computerskærme. På den front var der meget nyt at sætte sig ind i, da han via sin gamle chef fik kontakt til Søren Porse, der er country manager hos Scankab Cables, og via ham kom ind i varmen. Til gengæld ved han som elektriker noget om kabler, som kan bruges i forhold til rådgivning af kunderne.

 – Jeg fik en praktikplads, hvor jeg havde mulighed for at prøve mig selv af, og det kørte ret godt, fortæller han. Efter tre måneders praktik blev han fastansat på fuld tid.

 – Selvfølgelig savner jeg at komme ud at skrue noget sammen, men beslutningen var ikke så svær, da jeg først havde prøvet det her. Her er et rigtig lækkert arbejdsmiljø. Jeg kan godt lide, at man kan være med til at præge hverdagen, siger Søren Graff.

I kombination med sin fuldtidsansættelse har han paragraf 56-vilkår. Det betyder, at han kan sygemelde sig, uden udgifter for arbejdsgiveren.

 – Det er en mulighed jeg har, uden at skulle få dårlig samvittighed, siger Søren Graff, der lider af kroniske smerter i benene.

Mange bliver

Virksomheden forsøger ifølge Morten Rasmussen så vidt muligt at bibeholde alle dem, der selv ønsker det. Men han erkender, at det koster tid, før de kan varetage jobbet på lige vilkår med andre.

– Det er hele vejen rundt, vi tager os af dem. Jeg synes bare, det er vigtigt, at vi har nogle hele tiden, siger han.

Han oplever, at når man får matchet personer med de rigtige opgaver, så kan de også meget mere, end de først giver indtryk af.

Virksomhedens altmuligmand er et eksempel på en, som jobbet er skabt til. Han går til hånde med ting, der før var fordelt på flere flere hænder, men altså nu samlet hos ham. 

– Fint at være med i kliken

Morten Rasmussen havde godt bemærket en mail fra Udvikling Assens fredag, da Folkebladet var på besøg, om Social Ansvarligheds-mærket, men det er ikke for at få det, at Søren Graff, altmuligmanden, lærlingene og Tarek Haidar, flygtning fra Syrien, bliver budt velkommen i virksomheden. 

 – Vi ansætter ikke for at få mærket, men det er da fint at være med i kliken, siger Morten Rasmussen.

Del denne historie på: