Smeder mens jernet er varmt: Kongehus- og slankebøger frem i lyset

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Da Lili Larsen hørte, at Dronning Margrethe ville abdicere, fik hun travlt. 

– Så begyndte jeg at gennemgå vores lager for bøger om dronningen og kongehuset, sådan at de kunne blive udstillet. 

Lili Larsen er frivillig i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Indre Ringvej i Aarup og har bøger som sit ansvarsområde. Det vil sige, at hun sorterer de bøger, som genbrugsbutikken får foræret – og det er adskillige tusinder bind, hvert år.  Bøger med fugtskader og andre mangler bliver med det samme kasseret. De øvrige bliver sorteret efter kategori: Skønlitteratur, krimier, faglitteratur med adskillige underkategorier, og tegneserier.  Videre har hun også øje for kvalitetsbøger, som skal sælges til en højere pris end normalt. 

Lili skal også beslutte, hvilke bøger som skal udstilles – hvor to borde et de vigtigste udstillingsplatforme. 

Bøgerne om kongehuset får dog kun lov til at brede sig på det ene bord. 

– Her i januar går mange op i at tabe sig, så jeg er i gang med at finde bøger om slankekure frem, fortalte Lili, da Folkebladet kiggede forbi i tirsdags. 

Og hermed er afsløret, at Lili handler, når det rette øjeblik er inde. Eller som man sagde i det gamle landbrugsdanmark: Hun smeder, når jernet er varmt. 

Lili har været frivillig siden 2015. Ud over at have ansvaret for bøgerne, finder man hende også ved kassen. 

– Jeg kan godt lide kundekontakten, men bøgerne, det er rigtig interessant, og der er ikke nogen af mine kolleger, som skal begynde at gennemgå de kasser med bøger, som vi får, for jeg vil være sikker på, at de bliver sorteret korrekt, siger Lili Larsen. 

Del denne historie på: