Skerryvore – det skotske folk rock band

Aarup

9. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

– giver koncert på Kulturhuset Industrien søndag 14. november kl. 20

Tilbage på den fjerntliggende skotske ø Tiree i 2005 kunne den rå, men moderne kvartet, der dannede Skerryvore, kun have drømt om, at de i løbet af det næste årti ville blive et multi-prisvindende band, der optrådte i over 25 lande verden over. Det skriver Musik På Industrien i en pressemeddelelse forud for koncerten med Skerryvore i Kulturhuset Industrien søndag 14. november klokken 20. 

Fra disse traditionelle rødder har bandet udviklet sig både i størrelse og lyd for at skabe en unik fusion af deres traditionelle musik og sange med de urbane lyde fra rock, pop og funk. 

Bandets evne til at smelte traditionel skotsk musik og rytmer sammen med en række andre genrer, er et varemærke for deres karakteristiske lyd med høj energi. 

– Skerryvore repræsenterer det bedste inden for nutidig skotsk traditionel musik med en voksende fanskare over hele verden. 2020 markerer 15-årsdagen for bandet, med flere spændende år i udsigt, siger Søs Fredstoft fra Musik På Industrien. 

– Vi fik øjnene op for dem på Tønder Festival for nogle år siden, hvor de spillede folkrock, så teltdugen blafrede – og i 2014 og igen i 2016 gav de en fantastisk koncert her på Industrien. Derfor har vi engageret dem igen i 2021.

Skerryvore er, mener Søs Fredstoft, nok Skotlands bedste og mest populære folkrock band i øjeblikket. De traditionelle instrumenter, ikke mindst The Highland Pipes, kan tilsammen løfte taget på ethvert spillested, når der bliver sat strøm til.

Det er foreningen ”Musik På Industrien” der arrangerer koncerten.

Billetter til koncerten købes direkte på hjemmesiden – https://www.musikpaaindustrien.dk – den korte – www.mpia.dk  – eller på døren på koncertaftenen.

Del denne historie på: