Singer Songwriter Festival blev en stor succes

Aarup

Dagen med musik fra den overdækkede paraplyscene – der denne gang vendte front ud mod den nye del af Sanggaards Plads – startede op med godt vejr, god musik, boder med mad og drikke og højt humør blandt gæsterne. 

Det blev den mest besøgte Singer Songwriter Festival indtil nu. Der kom hurtigt et par hundrede publikummer under børnekoncerten, og mere end 500 publikummer, da der var flest. Under de sidste koncerter var der end ikke siddeplads til alle på de næsten 400 opstillede stole, men der var masser af ståpladser, på den udvidede Sanggaards Plads. 

Bandet ”Børnebanditterne” var eminent gode til at underholde med sjove og skægge sange og til at få gang i børnene, der var mødt talrigt op med deres voksne. Den kreative workshop var herefter meget populær, mens de næste kunstnere kom på scenen.

Claus Dencher, arketypen på en Singer Songwriter, gav numre med sin varme, bløde og udtryksfulde stemme. Den jyske duo Color, The blind fulgte efter med eksempler på ny country musik, på flere spændende instrumenter, og sjove historier ind imellem. Begge kunstnere får vi glæden af et gensyn med til efteråret. Claus Dencher til plademessen d. 8. oktober og Color, The Blind som band til Råstofkoncert d. 1. oktober på Industrien.

Rutinerede Nanna Larsen, den fantastiske sangskriver og sanger, hvis klare rene stemme kunne høres langt omkring. Hun sang og spillede blandt andet prøver på sine helt nye sange.

Der var debut for den lokale kunstner Anton Lundsgaard, der for første gang har udgivet en EP med egen musik – i en moden alder, selvom han har spillet musik i mange år. Han havde følgeskab af nogle fra bandet. Glad musik med iørefaldende melodier – godt gået.

Den enestående visesanger og fortolker Erik Grip var som altid en oplevelse, når han går på scenen. Han havde valgt primært at spille egne sange, da det var en Singer Songwriter Festival, men spillede også nogle af sine mange hits, også af andre kunstnere, som vi som publikum forventede, og som de fleste kunne synge med på. Blandt andet ”Åbent Landskab” og ”Rose skal vi danse”. Den bedste afslutning på en skøn eftermiddag fyldt med god musik.

Der blev uddelt roser fra flere af de optrædende for at tage det gode initiativ til en Singer Songwriter Festival, som der desværre ikke er mange af.

Dagens forløb

Op mod 40 frivillige mødte op tidligt lørdag morgen, og nogle havde endda været i gang allerede dagen før. Foreningen Musik På Industrien var hovedarrangør, men der var samarbejde med de øvrige foreninger i Kulturhuset, som Biografforeningen og Galleriet. De kan bryste sig af et fantastisk samarbejde – også med lokale som Hotel Aarup Kro, der stod for salg af burgere og pølser, samt ”EK-salg” der solgte popkorn og candyfloss til stor glæde for børnene.

Som afslutning tog formand for Musik På Industrien, Henry Petersen, mikrofonen og takkede alle – publikum for det store fremmøde, kunstnere og frivillige – for en fantastisk god eftermiddag, og med et på gensyn til næste år, sidste lørdag i juli.

elthen ikke muligt at få bobslæder lige nu – og det skyldes, at der ikke har været snevejr i flere år, siger Palle Knudsen.

Del denne historie på: