Siger farvel til storbyen og ja til halvanden hektar i det åbne land – og frisørsalonen Hair Cut

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mia Rohde er flyttet til Vissenbjerg og overtager til maj Hair Cut

Når Mia Rohde 1. maj overtager frisørsalonen Hair Cut i Bredgade 2 i Aarup, bliver den det stabile element i hendes tilværelse, for frisørfaget kender hun – det er 26 år siden, hun kom i lære – og de seneste 21 år har hun været selvstændig. 

Og når det gælder Hair Cut har hun ikke tænkt sig at ændre noget som helst, salonen skal fortsat henvende sig til mænd og kvinder i alle aldre, og tilbyde det samme, som Lene Hindsgavl har gjort, og så fortsætter Camilla Andersen som assistent. 

Grønt hår og hanekam

– Det er en god og veldreven salon, så alene derfor er der ingen grund til at ændre noget som helst. Og jeg kan jo se i vores kartotek, hvad det er kunderne får lavet, og så har jeg i øvrigt ingen ambitioner om pådutte kunderne grønt hår og hanekam, siger Mia med et lille smil. 

Til gengæld er det helt og aldeles nyt for Mia at bo på Fyn. 

– Jeg har boet i det indre København og andre steder på Sjælland, men når vi har kørt over Fyn, har jeg altid tænkt, hvor pænt der er, siger Mia. 

Og da hendes papsøn bor i Kolding var der endnu en grund til at søge vest på. 

Det gjorde hun så ved at købe en 16.000 kvadratmeter – dvs. godt halvanden hektar stor grund – på Bøgebjerglund i det åbne land nord for motorvejen i Vissenbjerg postdistrikt. 

På grunden er der to ejendomme. Den ene rykker Mias forældre ind i, den anden flyttede Mia og kæresten Morten, der arbejder for Forsvaret, ind i for en måned siden. 

Skal vænne sig til tempoet

På et frisørnetværk på Facebook, så Mia, at Lene Hindsgavl ønskede at afhænde Hair Cut, og så var det bare med at klappe til, for Mia, der således lige pludselig havde fået både hus og salon på Fyn. 

Det er meget anderledes – på den gode måde – at bo på Højfyn. 

– Jeg skal lige vænne mig til tempoet, som bestemt er lavere. Og til at folk snakker med kasseassistenten i supermarkederne. Og at man om morgenen siger god morgen til hinanden. Det gør man ikke i København. Jeg har løbet meget, og så møder man mange, men folk siger ikke goddag, i stedet sænker de blikket, siger Mia. 

Hun har en ambition om igen at skulle tage løbeskoene på, og så venter der et par opgaver på den store grund. 

– Vi skal have et drivhus og også have højbede. Det vil jeg have. 

Lene Hindsgavl skal finde nyt job som 55-årig:

Jeg tager ja-hatten på

Allergi tvang hende til afhænde salon Hair Cut

En allergisk reaktion i lungerne er den direkte årsag til, at Lene Hindsgavl besluttede at stoppe som frisør. 

– Jeg får problemer med vejrtrækningen, når jeg befinder mig i salonen, så det må være et eller andet her, som jeg ikke kan tåle, siger Lene Hindsgavl, der har haft frisørsalonen Hair Cut i 20 år, dels på Sandløkken, hvor hun boede, og de senere år i Bredgade 2 i Aarup . 

– Jeg bliver først udredt på arbejdsmedicinsk klinik til efteråret, men tog allerede inden da konsekvensen og ville have sagt lejemålet op til maj, så det var rigtig heldigt, at Mia var på udkik efter en salon, siger Lene Hindsgavl. 

Da Lene Hindsgavl kun er 55 år, venter der hende  mange år på arbejdsmarkedet. 

– Hvad jeg skal lave, ved jeg ikke, men jeg glæder mig til at prøve noget nyt, siger Lene. 

Hun tror ikke, det bliver i en butik. 

– Jeg vil gerne have et arbejde, hvor jeg bliver færdig inden spisetid, og som giver mig  tid til at være farmor.

Når det så er sagt, har Lene Ikke lagt sig fast på noget som helst. 

– Jeg vælger at tage jahatten på, så jeg skal nok finde et arbejde, hvor jeg kan bruge mine kompetencer, siger Lene 

Del denne historie på: