Sådan kan klubberne få nye, unge medlemmer

Aarup

DGI har i samarbejde med halvdelen af landets kommuner – herunder Assens Kommune – udarbejdet en workshop, som skal styrke foreningerne i at rekruttere unge.

– Det er rart at kunne lære fra sig, og så er det fedt at kunne hjælpe og glæde andre, fortæller 15-årige Clara Uglebjerg, som er frivillig i Aarup BK Håndbold. 

Clara Uglebjerg startede til håndbold som 5-årig, og selvom hun i dag spiller i DHG Håndbold, hjælper hun stadig til med målmandstræningen som frivillig på U13-holdet i Aarup BK Håndbold.

Antallet af unge, som Clara, der er frivillige i foreningerne falder, og derfor har DGI Fyn i forbindelse med ”Bevæg dig for livet” – samarbejdet med Assens Kommune arrangeret en gratis workshop, hvor alle lokale idrætsforeninger har mulighed for at komme og få konkrete værktøjer til at hjælpe de unge ind i foreningslivet.

– Når man er en del af et fællesskab og er med til at gøre en forskel for andre, så smitter det også af på ens generelle trivsel og udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi får hjulpet foreningerne med at skabe de bedste vilkår for at hjælpe unge ind i deres fællesskaber, fortæller foreningskonsulent i Assens Kommune, Morten Merhøj Mose. 

Workshoppen holdes den 9. marts klokken 17:30-20:30 i Aarup Fritidscenter, hvor man kan høre oplæg fra unge frivillige, få inspiration fra andre foreninger, samt få indblik i den nyeste viden og gode værktøjer, som kan bruges til at hjælpe flere unge til at blive frivillige.

– Vi vil jo gerne blive ved med at udbyde gode sportsaktiviteter lokalt og på Fyn. Det kræver gode trænere og frivillige, og derfor har vi blandt andet fokus på at uddanne de unge, som er i klubben, fortæller Bjarne Petersen, træner og medlem af forretningsudvalget i Aarup BK Håndbold. 

– Unge er de bedste til at rekruttere andre unge. Men for at de unge bliver ambassadører for klubben, kræver det, at man investerer i at inkludere, involvere og give de unge ansvar. Det er nemlig det, som gør, at de har lyst til at være en del af vores fællesskab på eller uden for banen.

Og det har også haft betydning for Clara Uglebjerg:

– Der er tit mange gode fælles ting, man kan være med til i klubben, som for eksempel fællesspisninger, stævner, vi ser landskampe sammen, og tager på ture sammen, siger Clara Uglebjerg og fortsætter:

– Det har jeg fået mange gode minder af, gode venner, og det er noget, som gør en glad.  

Du kan læse mere om workshoppen: ”Unges frivillige engagement- Assens Kommune” og tilmelde dig og din forening her:  

www.dgi.dk/ungefrivillige

Del denne historie på: