Så’ der julekoncert på Industrien med Vestfynskoret

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Vagn Thomsen har været med i Vestfynskoret fra dag 1, dengang koret i 1981 tog ud på sin første rejse på sangens vinger– og Vagn Thomsen giver den stadig bas i koret.  Men det kan han ikke nøjes med, så for fem år siden begyndte han og de tre øvrige basser i koret at mødes under fællesnævneren Baag Herreds Basser. 

Som sanger i Vestfynskoret møder Vagn op til øveaftener i Tobaksgaarden i Assens, mens de fire basser mødes i  hinandens hjem, som alle – med god vilje – befinder sig i Baag Herred, nemlig i Glamsbjerg, hvor Vagn hæver stemmen, i Ejby, bosted for Jens Helbo, i Assens, hvor Torben Stroyer har adresse, og i Aarup, hvor Henrich Munk Svendsen forsøger sig med det høje c.

Onsdag aften medvirkede tre af Baag-herred-basserne ved et syng-sammen-arrangement i Kulturhuset Industrien i Aarup, og det er ikke første – eller sidste gang,  at bassangerne lægger vejen forbi Aarup. 

Det gør de således tirsdag 13. december, hvor de fire dog risikerer at drukne i stemmehavet, for det er det fulde Vestfynskoret, som giver julekoncert den aften. 

Det fulde og i øvrigt blandede kor vil sige 30 sangere, hvor de fleste har deres base i Assens og Ebberup, men der er som antydet ved angivelses af Baag-herred-bassernes bosteder intet bosteds-kriterie for at blive optaget i koret. Det handler primært om at være glad for at synge – og kunne se charmen ved at mødes med ligesindede.

Jens Helbo har været med i koret i seks år, og det har været oplevelsesrige år:

– Vi har bl.a. været med i en orgelfest i Odense, hvor vi indgik i et kor på 150 stemmer. Det var en stor oplevelse, ligesom korfestivalen på Bornholm og den årligt tilbagevende optræden storebededag i Skovpavillonen i Assens. 

Under coronanedlukningen kunne Vestfynskoret stille sig op i det store kor af alskens kulturelle aktører, som måtte drosle ned på aktiviteterne. Dvaleperioden har for Vestfynskoret betydet – og heller ikke her står koret alene – at det har taget tid at komme op i omdrejninger igen. 

Men så var det, at korets nye formand, Henrich Munk Svensen fik en lysende ide: 

– Lad os lave en julekoncert i Industrien. Og sådan blev det. 

Vestfynskoret, som dirigeres af Sebastian Kjældgård Andersen, vil ved julekoncerten blive akkompagneret af Lisbeth Nielsen, Aarup på klaver. 

Entreen til koncerten er 50 kroner, som også dækker kaffe med julegodter. 

– Så mød op til en dejlig aften med stemningsfuld julemusik og fællessang, lyder opfordringen fra Vestfynskoret. 

– Måtte læseren af denne artikel få lyst til at synge med i koret, er der mulighed for det, da koret optager nye medlemmer efter nytår.

Vestfynskorets koncertprogram

Tirsdag 13. december, klokken 19.30: Kulturhuset Industrien i Aarup. Julekoncert

Søndag 18. december, klokken 10: Ejby Kirke, De Ni Læsninger.

Torsdag 26. januar: Haarby Kirke. Nytårskoncert.

Vestfynskoret: 

Øvelokale i Tobaksgaarden, Assens.

Dirigent: Sebastian Kjældgaard.

Hjemmeside: www.vestfynskoret.dk

Kontakt: formand@vestfynskoret.dk

Del denne historie på: