Rettidig omhu at udsende halvt så mange papiraviser

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Om få år vil Folkebladet kun udkomme som web-avis

Folkebladet udkommer både som papiravis og digitalt som webavis. Sådan har det været i flere år.

Nyt er det, at Folkebladet i uge 42 ikke længere vil lande i postkasserne i Glamsbjerg, Haarby og Assens og i alle tre tilfælde gælder det både i by og på land.

I stedet kan Folkebladet hentes på centrale steder – som såkaldt depotavis – i de tre områder, nemlig Tobaksgaarden, Borgerservice og biblioteket i Assens by; Spar Ebberup; Glamsbjerg Fritidscenter og Glamsbjerg Bibliotek; SuperBrugsen Haarby og Haarby Bibliotek.

Folkebladets salgsleder, Henrik Wichmann er overbevist om, at Folkebladets læsere i de tre områder nok skal hente avisen i depoterne.

Folkebladet bliver revet væk

  • I snart mange år har Folkebladet kunne hentes i depoter på Højfyn, fx Meny Aarup og hos os selv i Bredgade. Folkebladet bliver disse steder revet væk, og det af folk, som ikke bor i området, men som er nysgerrige på, hvad der står i avisen, og af læsere, som ikke kan vente, til avisen lander i deres postkasse, siger Henrik Wichmann.
  • Andre læser også Folkebladet på nettet – og det er jo et godt alternativ til at hente avisen i et depot, mener Henrik Wichmann.

Folkebladet har i adskillige år både været en papir- og web-avis. Og det er bestemt ingen hemmelighed.

Læst af 270.000

  • Over 270.000 har indtil nu læst Folkebladet på nettet, og det overrasker mig faktisk, at det er så mange, men det er vel udtryk for en trend i tiden. Papiraviserne forsvinder og bliver erstattet af rene digitale aviser. Tænk bare på BT, som i dag kun kan læses digitalt, siger Henrik Wichmann.

Wichmann henviser i øvrigt til, at det især er folk under 40 år, som fravælger papiraviser, for i stedet at læse nyheder på deres smartphones og tablets. Det betyder, at papiravis-læsere er en uddøende race.

  • Det er helt åbenbart, at papiravisen, og det gælder både dagblade og ugeaviser, i løbet af få år er historie. Det er den udvikling, vi tilpasser os – og det har vi faktisk gjort i flere år. Vi peppede for et par ås siden vores web-avis op, sådan at der hver dag kommer nye historier, og nu tager vi så det næste skridt ved at droppe husstandsomdelingen i tre områder.

Papiraviser snart fortid

Hvornår Folkebladet også dropper husstandsomdelingen på Højfyn og Gelsted, kan Henrik Wichmann ikke sige noget om.

  • Jeg kan ikke sætte dato på, for indtil videre gælder det om at sikre os, at læserne i Assens, Haarby og Glamsbjerg får vænnet sig til de nye forhold.

Fremtiden med udelukkende digitale aviser er i øvrigt en ren win-win for Folkebladet.

  • Udgifterne til trykning og distribution er steget voldsomt de senere år, så vi får en bedre driftsøkonomi ved at halvere papirforbruget. Og så gør det jo ikke noget, at vi samtidig giver et bidrag til den aldeles nødvendige grønne omstilling, siger Henrik Wichmann.

Alt i alt er Henrik Wichmann 100 procent overbevist om, at Folkebladet handler klogt ved at skære ned på papirforbruget.

  • Vi udviser simpelthen bare rettidig omhu ved at gøre, som vi gør.

Del denne historie på: