Råstofkoncert med britisk verdensmusik fra kanten

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mød duoen Edgelarks 12. november

Årets sidste råstofkoncert lørdag den 12. november på Kulturhuset Industrien i Aarup byder på et helt specielt lydunivers leveret af den britiske duo Edgelarks.

Bag navnet gemmer sig Phillip Henry og Hannah Martin, som i 2014 vandt prisen som Best Duo ved BBC Radio 2 Folk Awards.

– Parret flytter grænserne for folk-genren og kombinerer påvirkninger så forskellige som indisk, klassisk og amerikansk blues med deres britiske traditionelle rødder og originale sangskrivninger for at producere en lyd som ingen anden, skriver arrangøren, Musik På Industrien i en pressemeddelelse.

 – Phillip Henry er en eminent slide-guitarist og en fremragende mundharmonikaspiller, der også bringer beatbox og vokal ind i duoens musikalske landskab.

– Hannah Martin er en fabelagtig sangerinde med en fantastisk stemme, lidt i stil med en anden stor engelsk sangerinde – June Tabor. Derudover bidrager hun på banjo, violin og tenorguitar.

Duoen er et dygtigt sangskriverpar og spiller overvejende egenkomponerede numre – selvom rødderne umiskendeligt er plantet i den engelske folkemusiktradition. Musikken er dog også en snert af blues, reggae og andre elementer – spændende og betagende er det i hvert fald, slår Musik På Industrien fast. 

Navnet Edgelarks hentyder til det at synge fra kanten og handler bl.a. om områder og mennesker på kanten, krydsning af grænser og tærskler, korsveje og grænseområder, rejsende og flygtninge, skumring og daggry, det gamle og det nye.

På scenen stråler deres spilleglæde og indbyrdes musikalske forståelse tydeligt i gennem, og de varierer stemningsfulde, nærmest drømmende numre med medrivende sange, hvor inspirationen fra blues, reggae, beatbox m.v. kommer til udtryk.

Billetter kan som altid købes på mpia.dk og siden koncerten er en Råstofkoncert er prisen kun 150 kr. For medlemmer endda kun 125 kr.

Hvis du er medlem af Råstof, skal du glæde dig til 2023, som byder på to råstofpakker. Det kan du læse meget mere om når det nye katalog er på gaden midt i november. /hef

Del denne historie på: