Plantemarked og parkvandring på Erholm

Aarup

10. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

15-16 stande vil friste med frugtbuske, træer, stauder, liljer med meget mere ved plantemarkedet på Erholm Gods lørdag 11. september, det første af sin art, som i virkeligheden skulle have været holdt tidligere, men det satte milliarder af corona-vira en stopper for. 

Flere medlemmer af Haveselskabet sælger ud af planter fra egne haver, det gælder f.eks. Dorte Lind-Hansen, Aarup, som bl.a. tager sommerfuglebuske, primula og træpæoner. 

Gæsterne kan også få havetips fra en havekonsulent fra Haveselskabet Odense, og Villy Pedersen fra Rosenselskabet giver råd til oculering af roser.  

Haveselskabet stiller også op med en tombola, hvor de heldige kan vinder planter. Og det har også tænkt på børn, som kan muntre sig med en bogstavleg og lære at bygge redekasser. 

På dagen vil Erholm Fødevaremarked holde åbent med salg af kaffe, kage, sandwich med videre. Gæsterne er dog også velkomne til at tage en madkurv med og slå sig ned i parken. 

Der forefindes i øvrigt toiletter i forbindelse med fødevaremarkedet. 

Helt ekstraordinært vil Jan Cederfeld, der er medejer af Erholm Gods, lede en tur rundt i parken, der byder på mange sjældne træer og buske. Turen begynder klokken 11.30 og er gratis, når entreen på 30 kroner er betalt. 

Maj er typisk et godt tidspunkt at holde plantemarked på, når det klør i fingrene hos havefolket for at komme i haven efter vinterens inaktivitet, men i virkeligheden er efteråret mindst et lige så godt tidspunkt, siger Dorte Lind- . 

– Efteråret er det ideelle tidspunkt at plante frugttræer, større buske og en bøgehæk, 

Erholm Gods og Erholm Fødevaremarked finder man på Karen Borchenfeldtsvej 2i Aarup. 

Del denne historie på: