Plademessen er kommet for at blive

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Bettina Thomsen og hendes bedre halvdel, Svend havde taget turen fra Sjølund ved Kolding for at blive en del af lørdagens plademesse i Kulturhuset Industrien. 

– Svend har samlet på plader siden 1972, men sidste år gik han på efterløn, og så begyndte vi at sælge at af pladerne, for vi kommer aldrig til at høre dem alle sammen, sagde Bettina, der on and off har  haft sin gang på Højfyn og Fyn i øvrigt de sidste mange år. Således mindedes hun, dengang hun havde været til koncert i Fyns Forum, og andre steder på Fyn, bl.a. havde hun oplevet The Sweet og Deep Purple. 

Som regel tog hun turen til koncerterne på knallert. 

– Vi var nogle gange både to og tre på knallerten, og havde også en kasse øl med. En vinter væltede vi – og det gik ud over øllerne, husker Bettina. 

Nå, det var en tur ned ad Mindernes Boulevard. 

I dag kører Bettina og Svend på Harley. 

– Det er vores egentlige hobby, siger Bettina. Men de får nu også lyttet til musik. 

– Heavy er vores foretrukne, siger Bettina. 

Da Bettina og Svend sidste år begyndte at sælge ud af LP-samlingen var den på ca. 10.000 stk. 

– Målet er at få solgt ca. 8.000 – og i dag har vi vel fået solgt et par tusinde, siger Bettina.

Skulle Svend og Bettina ikke havde nået målet til næste år, kan de – hvis ellers de når at leje plads, inden arrangøren, Musik På Industrien, kan melde udsolgt, som der har været både i år og sidste år – igen tage til Aarup.

– Plademessen er kommet for at blive, så jo, der kommer også en til næste år, fortalte Henry Petersen, der er formand for Musik På Industrien, og som også havde lejet en stand ved plademessen, som han passede sammen med sit barnebarn. 

Del denne historie på: