Per Poulsen og Klokholm Auto har overtaget Jan Lund Biler

Aarup

27. januar 2022

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Overtagelsen får ingen personalemæssige konsekvenser

Hvad gør man, når man har fem børn og børnebørn, som man ser alt for lidt til? Og hvad gør man, når man ydermere er 59 år og i mindst 40 af dem har knoklet løs i rigtig mange timer om ugen? Ja, for Jan Lund blev løsningen, at han fandt en køber, der ville drive virksomheden – autoværksted, brugtbilhandel samt rustbeskyttelse og undervognsbehandling – i samme gode ånd, som har kendetegnet virksomheden siden dag 1.

Hvad gør man, når man kun er 50 og slet ikke er færdig på arbejdsmarkedet. Og hvad gør man, når man ydermere er optaget af at fremtidssikre sin virksomhed, ja for Per Poulsen, indehaver af Klokholm Automobiler, blev løsningen at finde en veldreven virksomhed – gerne med autoværksted, brugtbilhandel samt rustbeskyttelse og undervognsbehandling, som var drevet i samme ånd, som fra dag 1 har været gældende hos ham selv.

I et par år har Jan Lund og Per Poulsen haft følere ude hos hinanden, men på seneste har er snakken blevet til forhandlinger, som i sidste uge faldt på plads.

Derfor mødte Per Poulsen i onsdags op hos Jan Lund, for at orientere medarbejderne om at han havde overtaget virksomheden pr. 1. februar, og at det i øvrigt ikke ville betyde nogen omkalfatring af deres arbejdsliv.

Per Poulsen overtager nemlig hele virksomheden inklusive de 11 medarbejder og et par arbejdsdrenge.

Daglig leder vil blive Sten Klüver, som på seneste har været udlånt til Jan Lund, så alene af den grund kender de ham.

Eneste ændring medarbejderne hos Jan Lund vil opleve, er at arbejdsgangene vil blive digitaliseret, dvs. optimeret ….

Autofirma med to adresser

Opkøbet af Jan Lund betyder, at Per Poulsen vil have sin forretning på to adresser.

  • Jeg får fremtidssikret min virksomhed ved at komme til Aarup, hvor der er et større kundegrundlag.

Kortere værkstedstider

Og det at have flere medarbejdere betyder også, at vi bliver mere fleksibel og derfor vil kunne tilbyde en hurtigere service, som ikke mindst vores erhvervskunder efterspørger. Så det at nedbringe værkstedstiden er et plus. Vi vil også kunne holde åbent nærmest hele året rundt. Indtil nu har vi f.eks. holdt lukket i to uger i sommerferien, men det tror jeg ikke vil ske fremover. Endelig betyder det at få undervognsbehandling ind i virksomheden, at vi får et ben mere at stå på, siger Per Poulsen.

Hygge-brugtbilhandel

Jan Lund glæder sig over virksomhedsoverdragelsen.

  • Jeg har arbejdet helt vild i mange år, så jeg trænger virkelig til at holde fri, siger Jan, der dog ikke slipper faget helt.
  • Jeg vil have lidt brugtbilsalg med base i mit hjem i Ladegård. Det bliver højest noget med at have fire-fem biler af gangen, altså på hobby- og hyggeniveau, siger Jan Lund.

Noget som Per Poulsen i øvrigt bifalder.

  • Vi vil jo gerne have Jan Lund som kunde i vores virksomhed.

Sten Klüver: Lokal mand afdelingsleder hos Jan Lund

Seks år i Odense blev det til, inden Sten Klüver vendte tilbage til Aarup, som havde været og bestemt er det igen, omdrejningspunktet for hans liv.

Han voksede op i Grønnemose, nåede også at slide stolesæder i Aarupskolen, inden han kom i lære hos Obelitz. Efter årene i Odense fik Sten igen arbejde i Aarup, nemlig hos CiPeCare, men da den afdeling lukkede, slog Per Poulsen kløerne i Sten. Tanken var, at Sten skulle blive afdelingsleder, hvis overtagelsen af Jan Lund Biler faldt i hak. Og det gjorde den som bekendt.

Sten Klüver er glad for at have sin arbejdsplads i Aarup.

  • Jeg bor på Vibevej, så jeg kan cykle på arbejde, og så kender jeg rigtig mange af vores kunder, nogle kendte jeg hos CiPeCare, og de kommer nu hos os, siger Sten.

Som afdelingsleder vil kundekontakt være en vigtig del af Stens virke, men han vil ikke kun tale i telefon og sidde på kontoret. Nej, man vil også finde Sten i værkstedet.

  • Hvor gammel er du egentlig?
  • 41
  • Jamen, så er du jo en ung mand.
  • Det siger mine børn ikke, de kalder mig for gammel.

Del denne historie på: