Peder Fredskild og Mie Rosenmaj udstillet på Galleriet i februar

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Peder Fredskild fra Tommerup er en aktiv fotokunstner, der har en lang række udstillinger og fotobaserede events bag sig. Både lokalt og i Tyskland, Sverige og Norge. I februar måned 2024 udstiller han sammen med skulptør Mie Rosenmaj på Galleriet, Kulturhuset Industrien i Aarup, nærmere bestemt Bredgade 73-75. 

I fotografiet arbejder Peder Fredskild med temaer, som han finder interessante og aktuelle. I udstillingen på Industrien dvæler han ved temaet ”UNDERVEJS”, og han skriver som oplæg til udstillingen: 

”Hvert øjeblik er nyt og gentager sig aldrig.  Øjeblikket er et nu, der straks er fortid. På vej til glemsel.  Fremtiden har ingen endnu set. Kun formet i tanken som drøm, rædsel, forventning eller håb. Uklare fantasier. ”Hvor kommer du fra?” og ”Hvor er du på vej hen?” 

Peder Fredskild arbejder med sort/hvid fotografi – oftest kontrastrige billeder med overraskende og symbolladede motiver, der på sin egen underfundige måde kredser om det valgte tema. 

Mie Rosenmaj har, skriver Galleriet i en pressemeddelelse, haft en ubevidst interesse for sten, som blev grundlagt i hendes barndom. Hun er landmandsdatter, så der skulle samles sten på markerne.  Dette blev kun betragtet som en sur pligt og hårdt arbejde, men det har alligevel givet frø til en stor interesse for granit med årene.

I 2006 startede hun på et stenhuggerhold på Rudolf Steiner skolen ved kunstlærer Franz Wolf. Det gav stor inspiration. 

Valg af sten til hendes skulpturer er en proces i sig selv. Mie bliver betaget af form, farve, størrelse og muligheder for kontraster.

Mie arbejder ikke med færdige skabeloner, hun lader stenen vise vej, da der ofte forekommer uforudsigelige muligheder. Det er med til at give udfordringer og spænding i skabe-processen.

Alle er velkommen til at se udstillingen og til at deltage i ferniseringen torsdag 1. februar klokken 17-18. 

Del denne historie på: