Nyt laserapparat giver hurtigere opheling og smertedæmpning

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

En hælspore, som gør nas. Eller en tennisalbue, gigt eller senebetændelse og ledsmerter. Det har Jesper Damgaard og staben af fysioterapeuter på Aarup Fysioterapi & Træningscenter altid taget sig af, men på allerseneste har de fået et nyt laserapparat, der giver en mere effektiv og sikker behandling, som reducerer betændelsen og dermed dæmper smerten. 

– Laserlys stimulerer cellerne og øger aktiviteten i cellerne, og det reducerer betændelsestilstanden og forkorter ophelingsperioden. Og dermed virker det smertedæmpende, fortæller Jesper Damgaard. 

– Vi har i klinikken i mange år haft en laserpen, som vi bruger som supplement til den øvrige behandling, som kan bestå af manuel behandling, ultralyd med mere. Den har en effekt på 0,5 watt, men det nye apparat har intet mindre end 75 watt. Det giver en mere effektiv behandling på et større område, forklarer Jesper Damgaard. 

Den nye laserbehandlingsmetode kaldes for MLS Laserterapi og er udviklet i Italien. 

– Den giver på engang en mere pulserende og kontinuerligt laserlys, som afsætter mere energi, men uden at lave skader, siger Jesper Damgaard. 

Del denne historie på: