Ny cykelsti er sikker tur for far og søn på tandem – og andre bløde trafikanter

Aarup

22. oktober 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

På vej ud til Erholm lørdag formiddag, hvor Assens Kommune indviede den nye cykelsti mellem Grønnemose og Aarup, kørte undertegnede det sidste stykke bag en tandemcykel, sådan en hvor cyklisterne sidder side om side. Den fyldte godt på den smalle og snoede  landevej, så den var svær at overhale.

Det var far og søn, Egon Juul Jacobsen og Per Jacobsen, der trådte i pedalerne på cyklen, som de havde lånt på Holmely, hvor 90-årige Egon Juul Jacobsen bor.

Og Erholmvej er ikke rar at cykle på, skulle vi hilse at sige. Så ingen tvivl om, at far og søn, der gerne tager en time på tandemcyklen engang om ugen, ser frem til at kunne gøre det uden fare for liv og lemmer på cykelstien mellem Grønnemose og Aarup, som blev indviet i lørdags. De kunne tilmed med glæde konstatere, at de chikaner, der gerne er i enden af en cykelsti og tit er umulige at passere for en cykel som deres, også var til at passere på den nye sti.

Hvis fremmødet ved indvielsen på nogen måde er en indikation på interessen for stien, så er den stor – og de 16,5 mio kroner, som de 3,5 kilometer sti har kostet, givet godt ud.

 Der var cyklister i alle aldre. El-cykler, mountainbikes, almindelige cykler med rugbrødsmotor og altså også en enkelt tandem.

Også Poul Poulsen, radikalt medlem af Assens Byråd, deltog og havde svært ved at skjule sin begejstring. Ikke alene fordi han, der bor i Rørup har kæmpet for cykelstien i henved 30 år – og ikke fordi han har tænkt sig af cykle. Allerede undervejs i anlæggelsen er han blevet flittig bruger af strækningen, når han går tur med sin datter Naja, der er kørestolsbruger og elsker at komme ud.

– Vi går en fin rundtur på seks kilometer ad Søndergårdevej, cykelstien og gennem hækkebølle. Før kunne vi kun gå frem og tilbage samme vej på grund af trafikken, fortæller han.

Del denne historie på: