Motion for hjertet i trygge rammer

Tommerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Hjerteforeningen Assens tilbyder Hjertemotion, der er tilpasset hjertepatienters behov. Der er plads på holdet i Fyrtårn Tommerup. 

Det kan være en stor omvæltning at blive ramt af hjerte-kar-sygdom, skriver Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.  

Omvæltningen gælder også motion, som er nødvendig for at holde kroppen i gang, men hvad kan man holde til? 

Derfor har Hjerteforeningen udviklet ”hjertemotion”, der er fysiske motionshold under kyndig vejledning af en fysioterapeut. Det skaber tryghed for deltagerne, at der er en fysioterapeut til stede, som kan vejlede i, hvad den enkelte kan tåle, og hvor der er tid til individuelle spørgsmål og fokus på den enkeltes behov. 

Desuden er der på holdet andre ligestillede, så træningen foregår med afsæt i hjerte-kar-patienters behov og formåen.  

Ledige pladser i Fyrtårn Tommerup 

– Målet med Hjertemotion er at støtte hjertepatienter til et aktivt hverdagsliv med motion og hjertesunde vaner. Intentionen er, at deltagerne udvikler og vedligeholder hjertesunde vaner, og at træningen foregår tæt på hjemmet, så det er nemt at deltage. Ved at deltage på et hjertemotion-hold kan du sammen med andre lære at leve godt med sygdommen, forebygge ny hjertesygdom og genvinde et sundt liv med fysisk aktivitet, sund mad og godt humør, siger Hjerteforeningens direktør, Anne Kaltoft og fortsætter:

– Fordelen ved hjertemotion er også, at der er en fysioterapeut til stede. Deltagerne kan være rolige ved, at de får en optimal træning, der er tilpasset lige præcis deres behov og formåen. Det giver tryghed for den enkelte deltager, at de har en fagperson ved deres side, der kan være med til at afgøre, hvad hjertet kan holde til, og hvor meget, den enkelte kan presse sig selv. Og den tryghed øger chancen for, at den enkelte holder fast ved træningen, siger Anne Kaltoft.  

Holdene er for både hjerte-kar-patienter og pårørende, og holdene retter sig både mod hjertepatienter, der for nyligt har afsluttet et rehabiliteringsforløb og mod dem, der efter en inaktiv periode ønsker støtte og inspiration til at komme i gang med motion. 

Træning og socialt samvær

På Hjertemotionsholdet mødes deltagerne til en times motion om ugen, og efter træningen er der socialt samvær og hygge en halv times tid, hvor der også er plads til at vende tanker om at være hjertesyg.  

Undervisere er fysioterapeuterne Nanna Meldgaard og Charlotte Hansen. Træningen foregår i Fyrtårn Tommerup, Tallerupvej 85, Tommerup St.  hver onsdag klokken 14.30-15.30 

Det koster 400 kroner at være med for 13 gange. Beløbet indbetales på reg 6852 konto 0000153393.

Første træningsdag er 30. august, den sidste 29. november 2023. Efterårsferien, uge 42 er træningsfri. 

Tilmelding foregår på http://lokal.hjerteforeningen.dk/assens. Der finder du link til tilmelding.

Yderligere information hos  tovholder Hanne Andersen, tlf.  2961 7449.

Del denne historie på: