Mød feltpræsten, der kom tæt på krigen mod Taleban

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Victor greve er feltpræst ved hæren og har været udsendt til nogle af verdens farligste brændpunkter. 11. oktober klokken 19 kan man møde Victor Greve i Sognehuset ved Aarup Kirke. Her fortæller han levende ud fra personlige oplevelser med krigens dilemmaer om sine udfordringer fra kampzonen og om hjemkomsten, da han kom i orkanens øje, da medier opsnappede en historie om, at han skulle have deltaget aktivt i krig og pludselig stod til fængsel på livstid.

Sigtelserne blev siden frafaldet.

Foredraget tager udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer, der ligger i at være i en krigszone og dagligt se døden i øjnene. At være sjælesørger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem til Danmark og den svære hjemkomst, hvor han selv pludselig stod alene med livstidssigtelsen.

Victor Greve deler sine betragtninger om, hvad meningen med livet er, hvorfor man træffer de valg, man gør, hvad et menneskeliv er værd og om hvordan det er at føle sig alene i verden, at miste alt mod, håb og tro og om at være tro mod sig selv, når livet ser mest håbløst ud.

Del denne historie på: