Med julehilsen fra Røde Kors og Meny i Aarup

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

19 trængte familier har i år fået hjælp takket være nyt samarbejde

familier kan få julehjælp hos Dansk Røde Kors i Aarup – sådan har det været i adskillige år. 

Nyt er derimod samarbejdet med Meny i Aarup, som har betydet, at en familie har kunnet få en julekurv med lutter gode sager og et gavekort til Meny.  

Takket være et bidrag fra købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond, har Meny kunnet bidrage til både julekurve, gavekort og hyggeeftermiddagen i forbindelse med udlevering af julehjælpen, som foregik i Café Birkelys torsdag eftermiddag 14.december. 

Købmand Mette Krag fra Meny er glad for at kunne yde et bidrag til trængte familier.

– I et år, der har været præget af høje energipriser og høj inflation, er mange familier blevet presset. Og de, der i forvejen har det svært, er ofte hårdest ramt. Derfor er der virkelig brug for hygge og god julestemning i år. 

Håber samarbejde vil fortsætte

– Samarbejdet med Meny er noget helt nyt, som vi håber, vi kan fortsætte med til næste år. Både fordi der har været et utroligt godt samarbejde mellem Røde Kors og Meny, men også fordi at gavekortet, som er en del af julekurven, bliver brugt lokalt og derved støtter byens handel. De tidligere år har vi fået gavekortet fra Røde Kors og det kan kun bruges i en Super Brugs eller en Kvickly, dvs. udenfor byen, fortæller Nadja Rau, som er kontaktperson for Røde Kors Aarups julehjælp. 

I år har 19 familier fået julehjælp, hvor indgangen til at få det er at aflevere et ansøgningsskema med begrundelse for, hvorfor man søger om hjælp. ¨

Med i familienetværket

– Ofte er begrundelsen sygdom, eller at man er blevet eneforsørger. Vi oplever tit, at der er gengangere fra de tidligere år, siger Nadja Rau.

– Alle som søger julehjælp bliver efterfølgende en del af vores Røde Kors familienetværk. Her bliver der flere gange årligt arrangeret ture til fx Madsby parken i Fredericia, Sommerland Fyn eller Odense Zoo. Vi er også tit en tur i biffen i efterårs- og vin

Del denne historie på: