Martin Bøgeskov-Mørup ny Remakøbmand efter Michael Jensen

Aarup

2. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det lå i kortene, at Martin Bøgeskov-Mørup på et tidspunkt skulle blive Rema-købmand, da han for snart to år siden blev headhuntet som souschef hos købmand Michael Jensen, Rema 1000 i Aarup. Men slet ikke, at han skulle tage over efter Michael Jensen, men når det er blevet sådan, skyldtes det, at Michael Jensen var blevet kræftsyg, og at det tog livet af ham i en helt urimelig ung alder. 

Martin Bøgeskov-Mørup, der er 35 år, har hele sit voksenliv arbejdet inden for dagligvarebranchen. 

– Jeg begyndte som kassemedarbejder hos HC Storkøb i Næsby, hvor jeg efter et stykke tid blev elev. Det var ellers min tanke, at jeg ville være revisor, men det havde jeg nok for meget krudt i røven til at blive, og ja, så var meget glad for at arbejde hos HC Storkøb, fortæller Martin, som stammer fra Søhus. 

Ville ikke til Jylland

Det var også hos H.C. Storkøb, som senere blev til SuperBest, at han lærte Michael Jensen at kende, for han var nemlig købmand der, og da læretiden var ovre, blev Martin souschef samme sted. 

Tanken om selv at blive købmand lå ikke Martin fjern, men så skulle han sandsynligvis flytte til Jylland, men Martin ville ikke væk fra fødeøen, så han blev i stedet leder af en Netto-butik i Svendborg, og var det i ca. 6 år, inden Rema lokkede ham til Aarup. 

Martin vidste, hvad han gik ind til, da han sagde ja til at blive købmand i Aarup med virkning fra 30. juni i og med, at han har været souschef siden 1. juli 2019 og i nogle måneder under Michaels sygdom også chef. 

Selv om konkurrencen er hård i Aarup med en Meny, Netto og Fakta til at slås med Rema om kundernes gunst, er Martin fuld af fortrøstning for fremtiden. 

– Vi kan selvfølgelig godt mærke, at coronaen ikke har samme tag i befolkningen, som sidste år, hvor vi havde en meget stor omsætningsfremgang, som følge af, at mange arbejdede hjemmefra. Det gør de ikke i samme omfang, og tidspunktet på, hvornår folk handler er også anderledes. Men det ændrer ikke ved, at vi har en fin omsætning, siger Martin. 

Rema 1000 er bygget op om et franchise-koncept, som indebærer, at Martin har skullet skyde 300.000 kroner ind som egenkapital. Det giver ham så ret til at bruge navnet Rema 1000. 

Skal selv tjene sine penge

– Når jeg har gjort det, er jeg en selvstændig købmand, og jeg skal selv tjene mine penge, siger Martin, der har det fulde personaleansvar, dvs. det er ham, der hyrer og fyrer. 

Han har dog ikke frie hænder, når det gælder indkøb og markedsføring, hvor han skal følge retningslinjer fastlagt af Rema-koncernen.

– Hvis, der nu var en landmand her i nabolaget, som var knalddygtig til at dyrke asparges, kunne du så få hans asparges på hylderne?

– Nej, det vil jeg ikke kunne, siger Martin. 

Privat bor han i Tornbjerg med sin kone og deres halvt år gamle barn. Lige nu er hans kone, der er skolelærer, på barsel. Egentlig var det også meningen, at Martin skulle have været på barsel. Men det bliver ikke til noget. 

– Nu hvor jeg skulle tage over efter Michael, kan det ikke hænge sammen, at jeg er væk fra butikken i flere uger, siger Martin. 

Til gengæld glæder han sig over kun at skulle bruge ca. 20 minutter på at køre på arbejde. 

– Da jeg arbejdede i Svendborg, brugte jeg omkring tre kvarter hver vej, og det er meget, synes jeg, når man har en lang arbejdsuge. 

Familie og maratonløb

Når det handler om fritiden gælder lige nu kun en ting for Martin. 

– Så er det er familien, som har første prioritet, siger Marin. 

Konsekvensen af den prioritering er, at hans løbesko indtil videre får lov til at blive i skoskabet. 

– Jeg har tidligere løbet meget, bl.a. har jeg gennemført to maratonløb og to-tre halvmaraton-løb. Og jeg skal da også på et tidspunkt til at løbe igen, siger Martin. 

Men ikke lige nu, for nu gælder det om at være Remakøbmand og så den lille og konen der hjemme i Tornbjerg. 

Del denne historie på: